Hlavní obsah

Opilý naboural autem a před policií utekl, k odvolacímu soudu nepřišel kvůli narození dítěte

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Odvolací krajský soud v Brně potvrdil pokutu a zákaz řízení řidiči, který boural na Vyškovsku pod vlivem alkoholu, přičemž utekl před policií. Strážce zákona přivolaly dvě svědkyně, na které ale řidič naléhal, ať nikoho nevolají, protože už prý policii sám volal, což však podle soudu nebyla pravda.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž dostal původně u Okresního soudu ve Vyškově pokutu 36 tisíc korun a zákaz řízení, proti čemuž se odvolal. Brněnský soud ale jeho odvolání minulý týden ve středu smetl ze stolu, zjistilo Právo.

„Se svědkyněmi obžalovaný komunikoval hned po nehodě, uvedl jiné jméno a žádal je, aby nevolaly policii s tím, že on už tak učinil. Pak zas tvrdil, že se mu vybil mobil. Jeho obhajoba je extrémně nelogická a lze říci, že měl prostě 'smůlu', když se tam objevily svědkyně. Ty ho jednoznačně usvědčily,“ prohlásil předseda odvolacího senátu Aleš Flídr.

Obžalovaný se jednání, ve kterém mu soud potvrdil trest za ohrožení pod vlivem návykové látky, neúčastnil s tím, že se mu ráno narodilo dítě.

Utekl do polí

Muž při nehodě podle vyšetřovatelů nezvládl řízení a boural s autem na rozestavěné silnici. Chtěly mu pomoci dvě ochotné svědkyně, které přispěchaly k jeho havarovanému vozu, to ale tehdy opilý muž příliš neocenil.

Vyděšené ženy zavolaly na tísňovou linku, jenže když řidič uviděl v dálce modré majáky, utekl do polí. Na místo nehody se vrátil až po několika hodinách a policistům tvrdil, že se napil až doma po nehodě.

Při karambolu se nikomu nic nestalo, žádná vážnější škoda nebyla ani na poničeném dopravním značení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám