Hlavní obsah

Opilý dědeček v Praze vyklopil čtyřměsíčního vnuka z kočárku a ještě ho zalehl

Praha

Šestapadesátiletý silně opilý muž při nedělní procházce se čtyřměsíčním vnukem v Praze 6 upadl a převrhl jeho kočárek tak nešťastně, že dítě ještě zalehl. Kojenec skončil s těžkým zraněním v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu vyjeli záchranáři a policisté kolem půl dvanácté dopoledne. Muž se procházel se svým vnukem ulicí Na dlouhém lánu. Zřejmě vlivem své opilosti v jednu chvíli zavrávoral a upadl a vyklopil dítě z kočárku.

„Bohužel muž spadl tak nešťastně, že kojence doslova zalehl. Robě při tom utrpělo zranění, prozatím vnímané jako těžké, pro které muselo být neprodleně převezeno do nemocnice,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která pro něj skončila neslavně. Přístroj ukázal téměř čtyři promile alkoholu v dechu. Dědeček byl následně převezen do nemocnice, protože se také zranil.

„Z toho důvodu nebylo možné, aby policisté provedli úkony, na základě kterých by událost právně kvalifikovali. Tyto úkony budou možné až po vystřízlivění a propuštění muže z nemocnice, potažmo záchytné stanice,“ shrnul Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám