Hlavní obsah

Opilou pražskou policistku zřejmě nemine kvůli napadení dívek na ulici trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistka, která v únoru pod vlivem alkoholu asistovala svému opilému příteli - rovněž policistovi při napadení několika dívek v baru na pražském Smíchově a poté i na ulici před ním, si za svoje tehdejší chování podle zjištění Novinek zřejmě vyslouží kázeňský trest.

Foto: SíťX/@desoleole

Opilý policista s přítelkyní - rovněž policistkou zaklekli devatenáctiletou dívku.

Článek

To, čeho se osudné noci na 17. února mohla dopustit, i nadále řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Podle informací Novinek z důvěryhodného zdroje se nyní vyšetřovatelé rozhodují mezi dvěma možnostmi.

„U této policistky je to tam na hraně mezi trestným činem a kázeňským prohřeškem. Mohla se teoreticky dopustit pomoci k trestnému činu. Spíš to ale vypadá na kázeňské řízení, které s ní povedou její nadřízení,“ řekl zdroj Novinek blíže seznámený s případem.

Hovoří se prý o tom, že agresivní policistka oblečená v civilu, která jedné z mladých žen uštědřila v baru bezdůvodně facku a na ulici pak dokonce na jinou dívku zaklekla, nejspíš přijde za trest jen o část platu.

Podle serveru Blesk.cz jí následně kolegové z přivolané hlídky změřili 1,6 promile alkoholu v krvi.

Namol opilý policista ve slavnostní uniformě vláčel dívku za vlasy na ulici v Praze

Krimi

Ve službě však pravděpodobně nadále zůstane. Ostatně je v ní i nyní, pracuje jako dopravní policistka na jednom místním oddělení Policie Praha I. Naopak v případě hlavního agresora, jejího přítele, už nadřízený rozhodl o zproštění výkonu jeho služby. Muž, který má zůstat až do vyřešení případu doma s polovičním platem, se proti tomu podle iRozhlas.cz odvolal. Prý se mu nelíbí, že se musí do uzavření kauzy zdržovat v blízkosti trvalého bydliště.

Bez inspekce nic nebude

„Policistka nevyvázla bez žádného trestu. Stále čekáme zhruba měsíc a půl na závěr GIBS, což platí i nadále. Buď inspekce přijde s tím, že se policistka dopustila trestného činu, nebo jestli se dopustila přestupku, anebo zda se nedopustila ničeho. Do té doby zůstává ve službě, “ uvedl ve středu mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Na dotaz Novinek, proč ženu na rozdíl od partnera dosud nepostavili nadřízení mimo službu, mluvčí odpověděl: „Protože zatím nemáme informace od GIBS, že by se něčeho měla či neměla dopustit. Musíme vycházet ze závěrů inspekce.“

Její přítel podle Daňka skončil mimo službu právě na základě poznatků a podkladů, které nadřízení policisty obdrželi od GIBS. Inspekce má u něj podle zjištění Novinek podezření ze spáchání hned několika trestných činů. Hovoří se o výtržnictví, vyloučeno ale není ani zneužití pravomoci úřední osoby, protože ve slavnostní uniformě se v opilosti (2,6 promile) snažil jednu z dívek zpacifikovat a vykřikoval přitom „jménem zákona“.

Až osm let za těžkou újmu

Především je však tento agresor podezřelý z úmyslného ublížení na zdraví a způsobení těžké újmy devatenáctileté dívce, kterou s přítelkyní napadli na ulici. Za to by mu v případě trestního stíhání a odsouzení hrozily dva roky až osm let vězení. A podle dvou na sobě nezávislých zdrojů Novinek jej inspekce skutečně míní i na základě znaleckého posudku z tohoto trestného činu brzy obvinit.

Řádění opilého agresivního policisty v pražském baru: Začalo to hádkou leseb

Krimi

Dívka totiž utrpěla zlomeninu nohy, musela dokonce na operaci, má prý v poraněném kotníku šrouby a doba jejího léčení přesáhla šest týdnů. To je přitom pro GIBS zásadní ukazatel toho, zda pachatel svým jednáním způsobil těžkou újmu na zdraví. V tomto případě se tak podle všeho stalo.

Téměř minutové video z útoku na tuto dívku na ulici před barem se objevilo na veřejnosti, zaznamenala ho další z poškozených mladých žen. Policista i za pomocí přítelkyně vláčel dívku po zemi, a dokonce na ni oba postupně zaklekli. Útok však pokračoval i po vypnutí telefonu. Když se mladá žena snažila vstát, policista ji podle zdroje Novinek napadl ještě jednou, zase ji skolil a tehdy si zlomila kotník.

Podle jedné z poškozených dívek policista s přítelkyní fyzicky napadli nejméně sedm lidí, pět mladých žen a dva členy ochranky. Vážně zranění utrpěla zmíněná dívka na ulici, u ostatních podle zdroje Novinek šlo jen o pohmožděniny.

Opilému policistovi může hrozit vyšší trest. Zranění jedné z dívek je vážnější

Krimi

Výběr článků

Načítám