Hlavní obsah

Opilému muži pomohli z koryta Svratky strážníci

Brno
Aktualizováno

O štěstí může mluvit šestatřicetiletý muž, kterému po cestě z hospody uklouzla noha na příkrém svahu nad Svratkou v brněnské čtvrti Jundrov. Z vody zavalitému muži pod vlivem alkoholu nakonec pomohli městští strážníci.

Opilému muži pomohli z vod Svratky městští strážníciVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Známý muže, který ho doprovázel, okamžitě vyhodnotil, že mohutnějšího kamaráda sám z vody nedostane. Strážníkům na lince tak 156 popsal, kde přesně se nacházejí, a zároveň dodal, že v restauraci si dopřávali pivo i tvrdý alkohol.

„Hlídce městské policie se brzy potvrdilo, že muž v řece se zřejmě nebude schopen na své záchraně výrazněji podílet,“ popsal mluvčí Pavel Šoba. Muž byl ve vodě asi čtyři metry od břehu a zachycení teleskopického žebříku byl pro něj neřešitelný problém stejně jako chycení házeného lana.

Motorkář v Praze nechal seskočit spolujezdkyni, aby mohl ujíždět policii

Krimi

„Jeden ze strážníků, který má jako dlouholetý rybář s tímto úsekem řeky bohaté zkušenosti, si tedy svlékl uniformu, aby mohl v nevyzpytatelných proudech co nejlépe manévrovat, a vydal se k němu.”

Silně opilý muž však stále častěji upadal do letargie. „Aby ho strážník alespoň trochu probral, nabídl mu tykání, což se v danou chvíli ukázalo jako přínosné řešení. Zatímco si společně povídali o koníčcích, strážník mu kolem hrudi uvázal lano a krůček po krůčku muže posouval ke břehu. Při vědomí toho, že asi stotřicetikilového muže bude obtížné i po žebříku dostat ven, přivolali strážníci hasiče,“ popsal mluvčí svízelnou záchranu.

Se zapojením jejich techniky pak muže vytáhli na břeh. Přivolaní zdravotníci ho ošetřili a poté, co nadýchal bezmála dvě a půl promile, odjel sanitkou na vyšetření do nemocnice.

Policie stíhá za přerovskou vraždu 41letého muže. Šlo o opileckou hádku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám