Hlavní obsah

Opileckou hádku se sousedem řešil muž na Chomutovsku sekerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sekerou řešil sousedský spor muž v obci na Chomutovsku. Nakonec s ní poškodil dveře bytu muže, který mu vyčinil za hlasitý projev. Nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. O případu ze začátku ledna informovala v úterý policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke konfliktu mezi dvěma muži došlo na chodbě nájemního domu. Starší 66letý účastník sporu dělal po návratu z hospody pod vlivem alkoholu ve společných prostorách rámus.

„To se nelíbilo 54letému muži bydlícímu v přízemí. Vyšel tedy na chodbu, kde mezi nimi došlo k hádce. Poté se oba odebrali do svých bytů. Po pár minutách se však starší muž vrátil ke dveřím sousedova bytu a zaklepal,“ popsala Glogovská incident.

„Otevřela mu sousedova přítelkyně a všimla si, že dotyčný drží v ruce sekeru. Ihned zabouchla, načež následovaly dvě rány sekerou do dveří. Přitom agresor přes dveře na souseda volal, aby vylezl ven, že si to s ním vyřídí,“ dodala.

Obyvatelé domu z obavy před dalším útokem zavolali na linku 158. Po chvíli na místo dorazili policisté, kteří útočníka zadrželi a s oběma muži provedli dechové zkoušky na alkohol, které byly pozitivní.

„Napadený nadýchal přes dvě promile alkoholu, druhému muži se ukázala hodnota 1,8 promile,“ upřesnila mluvčí.

Podrobíte se testům na alkohol a drogy? Ne, odbyl policisty v Brně kličkující cizinec

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám