Hlavní obsah

Opilec se pokusil v Plzni ubodat spolubydlícího, hrozí mu 18 let

Plzeň

Kriminalisté ve středu obvinili 63letého cizince z pokusu o vraždu. Podle vyšetřovatelů opilý muž v plzeňské ubytovně pobodal svého spolubydlícího. Podle informací deníku Právo se jednalo o dva Ukrajince. Agresorovi hrozí až osmnáctiletý trest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v neděli kolem 20. hodiny v ubytovně v Železniční ulici poblíž vlakového nádraží, policie o ní informovala teprve ve středu odpoledne. „Třiašedesátiletý cizinec s nožem v ruce zaútočil na svého o osm let mladšího spolubydlícího a způsobil mu bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a čelisti,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Šest let starý pokus o dvojnásobnou vraždu znovu u soudu

Krimi

„U podezřelého muže jsme provedli dechovou zkoušku. Ta prokázala 2,5 promile alkoholu. Dotyčného jsme na místě zadrželi,“ doplnila.

Oba muže nakonec z ubytovny odvezla sanitka. „Mladší pacient utrpěl bodná zranění v oblasti hrudníku. Byl sice při vědomí, ale potenciálně ohrožený na životě, takže jsme ho transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Druhý muž byl silně agresivní a opilý, měl pouze lehké zranění na hlavě. V poutech jsme ho převezli na chirurgii,“ upřesnila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Policie následně 63letého cizince obvinila z pokusu o vraždu. „Muž je stíhán vazebně,“ uzavřela Kroftová s tím, že útočníkovi hrozí až osmnáctiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám