Hlavní obsah

Opilec na Jičínsku vyděsil střelbou sousedy. O čtyři legálně držené zbraně může přijít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notně posilněný alkoholem vyběhl v sobotu pozdě večer 39letý muž v jedné z obcí na Jičínsku z domu na ulici s brokovnicí v ruce a zřejmě pro zábavu z ní vypálil několik ostrých ran. Netrvalo dlouho a přišla za ním policie. Protože muž spolupracoval, zásahová jednotka byla nakonec odvolána. Muž pak skončil na záchytce.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatele obce na Jičínsku vyděsily noční výstřely z brokovnice.

Článek

Na výstřely upozornila policii kolem půl jedenácté vystrašená obyvatelka vsi.

„Policie přijala oznámení, že venku se ozývá opakovaná střelba. Operační důstojník vyslal do obce hlídku, po jejímž příjezdu se nikdo v daném místě už nenacházel,“ přiblížila policejní mluvčí Lucie Konečná s tím, že předchozí střelbu ale dokládalo několik nábojnic z brokovnice na zemi.

Policejní hlídka raději povolala zásahovou jednotku, mezitím se jí ale se střelcem ukrytým ve vlastním domě podařilo navázat kontakt a přesvědčit ho, aby odložil zbraň, vzdal se a začal podle pokynů spolupracovat.

„Zásahová jednotka byla nakonec odvolána a muž byl jičínskými policisty zajištěn,“ doplnila Konečná.

Žák si na základní školu v Praze přinesl pistoli. Zasahovalo několik policejních jednotek

Krimi

Policisté u střelce, jemuž naměřili 2,33 promile, zajistili čtyři legálně držené zbraně. Zbrojní arsenál, o němž se rozhoduje, zda se vrátí do rukou majitele, nebo zůstane trvale zajištěn, skončil v policejní úschově na speciálním oddělení zbraní a bezpečnostního materiálu.

„Zbraně tam budou uloženy do doby, než správní orgán rozhodne o jejich případném propadnutí,“ upřesnila Konečná.

Kromě toho může muž, který skončil bezprostředně po noční střelbě na záchytné protialkoholní stanici v Hradci Králové, přijít i o zbrojní průkaz.

„Případ policisté řeší jako přestupek, jehož se dopustí ten, kdo nosí zbraň nebo s ní v místě veřejnosti přístupném jakkoliv manipuluje, pokud je jeho schopnost snížena požitím alkoholických nápojů, návykových látek, léků nebo v důsledku nemoci,“ dodala k případu Konečná.

Automat už policii hlásí, když někdo rychle nakoupí větší množství zbraní

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám