Hlavní obsah

Žák si na základní školu v Praze přinesl pistoli. Zasahovalo několik policejních jednotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní manévry se v pondělí odehrály v jedné ze základních škol v Praze, kam žák přinesl střelnou zbraň. Spolužákům ji ukazoval na toaletách a vyhrožoval zbitím, kdyby to někdo prozradil.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Kolem 13. hodiny kontaktovala pracovnice ZŠ Bratří Venclíků tísňovou linku 158 s tím, že jeden ze žáků školy má u sebe střelnou zbraň. Na místo okamžitě vyrazilo několik hlídek policistů z pohotovostní motorizované jednotky, místního oddělení a cizinecké policie oznámení prověřit,“ informoval v úterý o zásahu mluvčí policie Jan Rybanský.

Následně vyšlo najevo, že chlapec svým spolužákům ukazoval o přestávce na toaletě střelnou zbraň schovanou v ledvince.

„Dalšímu spolužákovi vyhrožoval, že pokud někomu prozradí, že ji má u sebe, tak ho zbije. Chlapec se však nezalekl a ze strachu o sebe a ostatní spolužáky celou věc oznámil jedné z učitelek,“ zmínil mluvčí s tím, že se jednalo o airsoftovou pistoli Glock 18c.

„Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o mladistvé, nelze poskytovat podrobnější informace,“ dodal Rybanský.

Student vyhrožoval střelbou v mostecké škole

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám