Hlavní obsah

Opilec mával v brněnské kavárně zbraní. Zpacifikovali ho policisté se samopaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policisté se samopaly zasahovali v pondělí v centru Brna. V jedné z kaváren si opilý muž hrál se zbraní a měl nevhodné poznámky o válce na Ukrajině. Policie ho zpacifikovala a zjistila, že zbraň byla plynová. Muž je podezřelý z přestupku.

Policie zadržela v kavárně ozbrojeného mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Osmačtyřicetiletý muž seděl v pondělí odpoledne v kavárně plné lidí. Policie uvedla, že si na manipulaci se zbraní vybral nevhodné místo, a navíc byl značně opilý.

Lidé proto přivolali policii. Na místo během několika minut přijely hlídky vybavené samopaly a neprůstřelnými vestami.

Ukrajinec na ulici v Brně podle soudu podřízl krajana. Pak chtěl propustit, aby mohl narukovat

Krimi

„Po rychlé policejní akci, která se neobešla bez použití donucovacích prostředků, skončil opilý pošetilec odzbrojený a v poutech. Až posléze bylo policisty zjištěno, že se jedná jen o zbraň plynovou,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Policisté v době zákroku nemohli vědět, že jde o plynovou zbraň, proto k opilci museli přistupovat jako k ozbrojenému pachateli. Muž následně nadýchal přes dvě promile alkoholu a skončil v cele. Případ s ním dále bude projednávat správní orgán.

Řidiče, který měl ze msty srazit a těžce zranit cyklistu, soud osvobodil

Krimi

„Podobné (plynové, expanzní, znehodnocené a airsoftové) zbraně patří do kategorie D. Nabýt, držet a nosit zbraň této kategorie může fyzická osoba starší 18 let. Ta ale nemusí být držitelem zbrojního průkazu. Tyto zbraně se nesmí na veřejnosti nosit viditelně a při manipulaci s ní nesmí být její majitel například pod vlivem alkoholu, návykových látek nebo léků,“ vysvětlil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela v cukrárně ozbrojeného muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám