Hlavní obsah

Opilec máchal u brněnského nádraží atrapou útočné pušky. Zpacifikovali ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže mířícího na lidi kolem sebe dlouhou střelnou zbraní si ve středu nad ránem všimli u brněnského hlavního nádraží brněnští strážníci. Ti na místě asistovali zdravotníkům, když jejich pohled upoutal zjevně opilý muž, který velmi neopatrně manipuloval s útočnou puškou. Opilec byl rychle zpacifikován a následně strážníci zjistili, že zbraň je jen velmi věrnou napodobeninou.

Opilec mával puškou před hlavním nádražím.Video: MP Brno

 
Článek

„Jeden ze strážníků si všiml opilého muže, který v rukou držel dlouhou střelnou zbraň a velmi neopatrně s ní manipuloval. Otáčel jí a mířil do okolního prostoru i na své známé. Zásadní bylo předejít střelbě, proto ho strážník pod hrozbou namířené služební zbraně důrazně a hlasitě vyzval, aby pušku odložil,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zatímco jeden z členů hlídky opilce odzbrojil, druhý zjistil, že se jedná jen o napodobeninu. Muž, který nadýchal přes dvě a čtvrt promile alkoholu, strážníkům zbraň vydal a nyní ho čeká přestupkové řízení, neboť je podezřelý z porušení zákona o střelných zbraních a střelivu. Přivolaná hlídka totiž potvrdila, že se sice jedná o tzv. zbraň nepodléhající registraci, zákon u ní ale zapovídá manipulaci na veřejnosti.

„Vytahovat byť i nefunkční repliky zbraní na veřejnosti je velmi nebezpečné nejenom kvůli možnému rozpoutání paniky, ale i proto, že se samotný pachatel vystavuje riziku. Jiní držitelé zbraní mohou situaci vyhodnotit jako ohrožení a sami se razantně bránit, třeba i střelbou,“ varoval při té příležitosti Ghanem.

U popelnic v Brně našli 1,5 metru dlouhého hroznýše

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám