Hlavní obsah

Opilci v Praze ničí policejní auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie má dlouhodobé problémy, kdy se terčem útoků stávají její zaparkovaná služební vozidla. Jedná se podle ní většinou o řádění opilých lidí, kteří se po autě proběhnou či do něj kopou, což obvykle páchají pod rouškou tmy. Případným pachatelům ale policie vzkázala, že trestu jen tak neujdou, protože je natáčejí bezpečnostní kamery.

Poškozování policejních aut v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Na téma poškozených aut ve středu upozornila v tiskové zprávě mluvčí policie Eva Kropáčová. „Proběhnout se po policejním autě nebo si do něj kopnout, to může být pro někoho dobrou zábavou, která ale dlouho nezůstane bez potrestání a vysokých trestů,“ varovala mluvčí.

Jako příklad zmínila tři případy z loňského roku, které soudy potrestaly podmínkami či peněžitými tresty. Policie také zveřejnila video ukazující tyto výtržnosti.

Aktuálně policisté rozplétají případ výtržnictví, kdy skončila poničená hned dvě služební vozidla před místním oddělením Jarov. „Díky videu, které si sama výtržnice zveřejnila na sociálních sítích, bude objasnění tohoto trestného činu velmi rychlé,“ naznačila mluvčí vývoj v pátrání.

Stejně jako v kauze Jarov, i všechny předešlé případy mají podle mluvčí společného jmenovatele. „Žádný z pachatelů si zjevně neuvědomil, že ho při jeho jednání natáčejí kamery, které jsou u služeb nainstalovány. Dopadení těchto osob je tak vždy pouze otázkou času,“ poslala důrazný vzkaz Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Poškozování policejních aut v Praze

Vandal poničil plot v děčínské zoo, utekli makakové

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám