Hlavní obsah

Vandal poničil plot v děčínské zoo, utekli makakové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze Zoo Děčín uteklo v pondělí večer sedm opic, makaků chocholatých, kteří využili poškozeného výběhu. Ten zničil vandal, kterého zadržela městská policie. Makakové jsou dle zoo nebezpeční v případě, že jsou ve stresu.

Foto: MP Děčín

Zadržený muž, který vnikl do zoo

Článek

Zoologická zahrada v úterý napsala, že je dočasně uzavřena, protože „vinou nezvaného návštěvníka, který poničil elektrický ohradník u jednoho z výběhů, došlo k útěku celé tlupy makaků chocholatých“.

Ze sedmi opic již zaměstnanci odchytili dvě. Tři opice utekly mimo zoo, zbytek se pohybuje v areálu. „V případě, že byste opice zahlédli, nepokoušejte se je v žádném případě sami chytat a informujte nás urychleně o místě výskytu na tel. č. 603 249 680 nebo 605 866686,“ uvedla zoo.

Podle městské policie může za útěk opic muž, který do zoo vnikl po zavírací době a ohradník poškodil. V blízké ulici ho zadržel psovod strážníků.

Mluvčí policie Eliška Kubíčková uvedla, že muž po poškození elektrického ohradníku utekl do restaurace na Pastýřské stěně, kde si ho všiml policista v civilu a upozornil na něj strážníky. „Přivolané hlídky PČR na místě zadržely 42letého muže, kterého policisté následně umístili do policejní cely. Provedený test na přítomnost drog v těle vyšel s pozitivním výsledkem na THC,“ sdělila Kubíčková.

Policie případ prověřuje jako poškození cizí věci, zjišťuje výši škody a to, proč vůbec muž opice z výběhu pustil.

Vandal počmáral pomník v Děčíně dvěma písmeny Z

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám