Hlavní obsah

Okradený bezdomovec po napadení v Šumperku zemřel, podezřelým je mladistvý

Právo, Novinky, Petr Marek, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Případ napadení dvou okradených mužů bez domova, z nichž jeden na následky zranění zemřel, vyšetřují kriminalisté v Šumperku. Pátrání přivedlo policii na stopu mladíkovi, kterého zadržela a soud ho poslal do vazby. Vzhledem k tomu, že mu ještě není 18 let, hrozí mu poloviční trest. Rovněž kvůli jeho věku policie nesděluje k případu podrobnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informoval mluvčí policie Libor Hejtman. Pětapadesátiletého muže bez známek života našli lidé předminulý pátek u autobusového nádraží v Šumperku. Kriminalisté tělo poslali na soudní pitvu, která prokázala, že zemřel kvůli zraněním způsobeným někým dalším.

Rozjelo se pátrání po pachateli, na případu pracovali rovněž krajští kriminalisté. Stopy nakonec vedly k podezřelému, kterého minulý čtvrtek policie zadržela. Jedná se o mladistvého, tedy mladíka mezi 15 až 18 roky věku.

Bodl jsem kamaráda, na místě umřel, přiznal se muž k vraždě

Krimi

Incident s fatálními následky se podle vyšetřovatelů odehrál předminulý čtvrtek v nočních hodinách, kdy měl mladík fyzicky napadnout dva bezdomovce, sebral jim navíc mobilní telefon, cigarety a hotovost.

„Jeden z poškozených, pětapadesátiletý muž, na následky zranění zemřel,” sdělil mluvčí.

Loupež mezi bezdomovci v Ostravě: Okradeného svlékli donaha

Krimi

Soud poslal podle návrhu policie a státního zastupitelství mladíka do vazby.

„Vzhledem k tomu, že z činu je obviněný mladistvý, hrozí mu za provinění poloviční trestní sazba, tedy trest odnětí svobody na čtyři až osm let (dle trestního zákoníku osm až šestnáct let),” dodal Hejtman.

Věk obviněného je rovněž důvodem, proč policie nebude k případu poskytovat podrobnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám