Hlavní obsah

Okrádali seniora na Sokolovsku o důchod, z něj mu pak půjčovali s úrokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Slavov

Až osmileté vězení hrozí muži a ženě, kteří v Horním Slavkově na Sokolovsku vyhrožovali čtyřicetileté ženě skalpováním či dokonce zabitím, když bude proti nim svědčit na policii. Navíc obírali šestasedmdesátiletého důchodce o část důchodu a pak mu peníze půjčovali na živobytí s úrokem.

Foto: Novinky

Svou činnost vyvíjela obviněná dvojice v Horním Slavkově na Sokolovsku.

Článek

Ženu kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu porušování domovní svobody. Muž, který skončil ve vazbě, byl obviněn ze spáchání zločinu vydírání a přečinu lichvy. Žena je vyšetřována na svobodě.

K vyhrožování ženě, která figurovala v roli svědka v učiněném oznámení na obvodním oddělení Horní Slavkov, mělo docházet do konce minulého roku. „Dvojice ve třech případech přišla k bytu čtyřicetileté ženy a následně jí měli oba vulgárně nadávat a přitom jí vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že bude proti muži svědčit,“ popisoval mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Hrozili jí skalpováním

„Muž měl ženě vyhrožovat ostříháním vlasů či před ní naznačovat pohyby nožem, které doprovázel výhrůžkami, že ji skalpuje či zabije,“ pokračoval mluvčí s tím, že čtyřicetiletá žena měla obavu o svůj život a zdraví.

Žena na Sokolovsku šla na sokyni v lásce své kamarádky s baseballovou pálkou

Krimi

Kromě tohoto jednání měla dvojice život výrazně znepříjemňovat i šestasedmdesátiletému seniorovi. Toho měla dvojice oslovit s nabídkou, že mu bude několikrát v týdnu za domluvenou částku zajišťovat obědy.

Odevzdal jim občanku

Podle informací Novinek se mělo jednat o šedesát korun za oběd. „Senior souhlasil a obědy od nich začal odebírat, ale vzhledem k tomu, že se dle něj nedalo jídlo jíst, a proto ho dával kočkám, tak po nějakém čase dvojici oznámil, že obědy od nich již odebírat nebude,“ konstatoval Kopřiva.

A tím to začalo. „Po tomto oznámení měl muž na seniora vulgárně křičet a nakonec ho fyzicky napadnout úderem do obličeje. Následně senior ze strachu vydal devětačtyřicetiletém muži svůj občanský průkaz, který mu dvojice vracela v den, kdy pobíral důchod,“ uvedl mluvčí.

„To se s ním měla dvojice potkat u pošty, dát mu občanský průkaz, senior si vybral důchod a poté mu dvojice okamžitě občanský průkaz opět vzala společně s vybranými finančnímu prostředky,“ poznamenal Kopřiva.

Zloděj si povídal se seniorem na chodbě domu. Mezitím ho okradl

Krimi

Jídlo hledal v popelnicích

„Z těchto jeho peněz mu devětačtyřicetiletý muž vrátil část na úhradu poplatků za bydlení a rovněž mu dal minimální finanční prostředky na živobytí. Zbytek peněz si měl devětačtyřicetiletý muž ponechat jako platbu za obědy, které mu i přes jeho nesouhlas dodával,“ uvedl policejní mluvčí.

Obviněný muž měl seniorovi zároveň nabídnout, že když bude potřebovat peníze, tak mu je půjčí, ale samozřejmě s nějakým úrokem při vrácení.

„Vzhledem k tomu, že seniorovi nezbývaly finanční prostředky ani na jídlo, které v několika případech hledal v popelnicích ve městě, tak si od devětačtyřicetiletého muže peníze několikrát půjčil,“ prozradil Kopřiva.

Podle něj tak dvojice tímto jednáním způsobila seniorovi škodu téměř 110 tisíc korun. „V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřel.

Naval mi věci. Žena na ulici v Českém Krumlově vytrhla stařence igelitku z ruky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám