Hlavní obsah

Oheň zpustošil zahradnictví v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští hasiči zasahovali v noci na čtvrtek v zahradnictví v ostravské části Poruba. Na místo vyjelo pět jednotek. Požáru totiž předcházel výbuch. Podle informací Práva mohly být v objektu uskladněny tlakové lahve.

Požár v areálu zahradnictví v Ostravě-PoruběVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Událost nám byla nahlášena ve čtvrtek ve 02:36 hodin ráno. Po příjezdu na místo uviděli hasiči plameny šlehající ze střechy objektu. Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že je střecha zcela zasažena a došlo k jejímu částečnému propadu,“ informovala mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

Dodala, že hasiči pro boj s plameny použili celkem tři vodní proudy. Kvůli nestabilitě objektu byl zásah veden zvenku za pomocí výškové techniky. Požár se podařilo lokalizovat během hodiny.

„Další dvě hodiny zabrala jeho samotná likvidace. Hasiči rozebrali střešní konstrukce, aby našli skrytá ohniska požáru. Použili k tomu termokamery,“ doplnila mluvčí s tím, že předběžná škoda byla vyčíslena na devět set tisíc korun. Při požár se nikdo nezranil. Příčina je v šetření. Hasiči mají informaci, že před požárem se v areálu ozval výbuch, v objektu měly být tlakové lahve. I toto prošetřují.

Výbuch autobaterie v Brně? Spíš závada v motoru

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám