Hlavní obsah

Odsouzený neplatič výživného zmizel z pracoviště v Praze, uprchlíka s vytetovanou slzou hledá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Z nestřeženého vězeňského pracoviště v Praze 10 v sobotu nad ránem zmizel neznámo kam muž odsouzený ze naplacení výživného. Pátrá po něm policie. Jako výrazná poznávací znamení policie zmínila řadu tetování, jako například slzu po okem i kresby na krku.

Foto: Policie ČR

Hledaný vězeň Vladimír Čapek

Článek

O pátrání po 32letém vězni Vladimíru Čapkovi informoval mluvčí policie Richard Hrdina.

„Hledaný si odpykává trest kvůli neplacení výživného a naposledy byl viděn kolem půl čtvrté hodiny ranní v Sazečské ulici v Praze 10, kde s ostatními odsouzenými působí na nestřeženém pracovišti,“ upřesnil mluvčí s tím, že odchodem se měl dopustit maření úředního rozhodnutí.

Muž na sobě měl kalhoty a vestu černé barvy a šedé tričko. Jako hlavní poznávací znamení policie uvedla řadu tetování: černá slza pod levým okem, hlava zvířete na levé straně krku, nápis Freeride na pravé straně krku, přesýpací hodiny na pravém lýtku, mapa s nápisem Scosta Maria na pravé holeni a motiv mužské hlavy na levé holeni.

Vězeň na útěku uvízl v šachtě vzduchotechniky pražského metra

Krimi

„Pokud jste hledaného kdekoliv viděli nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ zmínil Hrdina.

Tetování vězňů může mít řadu významů a zabývají se jimi i odborníci. Například vytetovaná slza pod levým okem bývá spjata s členstvím v gangu, ale i se spáchaným činem, kdy vybarvená slza může znamenat vraždu a nevyplněná nedokonanou vraždu.

Foto: Policie ČR

Vězeň uprchl z nehlídaného pracoviště v Sazečské ulici v Praze 10

Jindy ale třeba počtem slz vězni odkazují na roky strávené za mřížemi, případně jsou dokladem truchlení za někoho blízkého či výrazem toho, že dotyčný trpí v soukolí justice. Širokou škálu významů samotného symbolu slzy podle odborníků dokládá to, že může znamenat dokonce i lítost nad spáchanými činy.

Navzdory vesměs znepokojivému tetování by ale podle policie odsouzený Vladimír Čapek neměl být pro své okolí nijak nebezpečný.

Vytetovaná slza pod okem znamená vraždu, říká etnoložka o výzkumu ve věznicích

Domácí

Výrobce drog z Domažlicka nenastoupil do vězení. Když si pro něj přišli, vařil drogy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám