Hlavní obsah

Výrobce drog z Domažlicka nenastoupil do vězení. Když si pro něj přišli, vařil drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce drog z Domažlicka, kterého soudy odsoudily k nepodmíněnému trestu 8,5 roku vězení, nenastoupil ve stanovené lhůtě do věznice. Když si pro něj minulý týden policisté přišli do Nemanic na Domažlicku, přistihli ho přímo při vaření dalšího pervitinu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Muže policisté eskortovali do věznice k odpykání trestu a jeho nejnovějším protiprávním jednáním se budou ještě zabývat.

V listopadu roku 2021 domažličtí kriminalisté po několikaměsíční intenzivní činnosti zadrželi v Postřekově sedmadvacetiletého muže.

„Pomocí prekursorů a nezjištěných léků s obsahem efedrinu vyrobil drogu pervitin, kterou pak dále poskytoval dalším osobám. Tehdy si pro něj došla zásahová jednotka,“ popsala Brožová.

Při domovní prohlídce kriminalisté našli u muže věci potřebné k výrobě pervitinu, injekční stříkačky, metamfetamin, zelenou rostlinnou sušinu a také dva samopaly Škorpion se zásobníky, i když nebyl držitelem zbrojního průkazu. Kriminalisté ho obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Letos ho rozsudky Krajského soudu v Plzni a Vrchního soudu v Praze poslaly za drogové delikty a za nedovolené ozbrojování do vězení na 8,5 roku.

Protože do věznice v daném termínu nenastoupil a vyhýbal se trestu, policisté ho na základě příkazu k dodání do výkonu trestu vypátrali a zadrželi v Nemanicích. „V době zadržení dodělával další pervitin a větší množství drogy bylo u něj i nalezeno. To bude předmětem dalšího prověřování domažlických kriminalistů,“ dodala Brožová.

Muž dal dívce vypít vodu s pervitinem. Za její smrt si odsedí devět let

Krimi

Reklama

Související témata:
Nemanice

Výběr článků

Načítám