Hlavní obsah

Odsouzenec utekl ze záchytky s cizími doklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kuriózní útěk se zdařil ve čtvrtek čtyřiatřicetiletému muži z Ostravy, který se vyhýbal nástupu do vězení. Policisté ho dopadli ve středu večer, ale než ho mohli dopravit do věznice, strávil noc na záchytce. Ráno využil nepozornosti zdravotní sestry a volně odešel s doklady jiného opilce. Policie proto po něm znovu pátrá.

Foto: Josef Zajíc

Zpěvák Richard Müller v Knihcentru prezentoval svoji knihu fotografii ENTER: 11.11.2014.

Článek

Informoval o tom mluvčí ostravské policie Milan Klézl s tím, že v tuto chvíli nelze sdělit, za jaké delikty a na jak dlouho má uprchlík nastoupit do výkonu trestu.

Zadržený muž měl na záchytce strávit poslední noc na svobodě. Když ráno službukonající sestra vyvolala jméno jeho spolunocležníka, neváhal ani chvíli a vstal místo něj. O rok mladší opilec z Ostravy-Zábřehu ještě spal.

"Odsouzený muž se tedy sestře přihlásil pod jeho jménem a odešel s jeho doklady a oblečením," sdělil Klézl.

Na omyl se přišlo asi o hodinu později, kdy chtěl třiatřicetiletý muž po probuzení opustit budovu záchytky.

"Po hledaném nyní znovu policie intenzivně pátrá. Případ je šetřen jako trestný čin krádeže a poškozování cizích práv," dodal Klézl. Muži tak hrozí další dva roky vězení navíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám