Hlavní obsah

Odseděl si osm let za pobodání strážníka, teď si má odpracovat trest za poškrábaná auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Po propuštění z vězení, kde si odpykával trest za pobodání městského strážníka v Sušici, vydržel sekat latinu jen necelé dva roky. Loni se dostal František A. (64) znovu do potíží se zákonem, když opět v Sušici úmyslně poničil sedm zaparkovaných aut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za poškození cizí věci si trest tentokrát odpracuje. Klatovský okresní soud mu nyní vyměřil 300 hodin obecně prospěšných prací a uložil povinnost uhradit škodu ve výši 145 tisíc korun.

Za pranici se strážníky na benzínce v Sušici zaplatí hříšník mastnou pokutu

Krimi

Podle spisu si muž vybíral drahá vozidla jako například Porsche Panamera či Škoda Superb, která byla zaparkovaná v ulici 5. května poblíž centra města. Použil přitom ostrý kovový hrot, po kterém zůstaly na bocích aut dlouhé vrypy.

Neuhlídala psa, který vážně zranil sousedku. Musí zaplatit statisícové odškodné

Krimi

František A. opustil brány věznice v srpnu 2018. Původní šestnáctiletý trest za pokus o vraždu mu nakonec vrchní soud snížil na polovinu. Podle rozsudku v srpnu 2010 bodl do břicha strážníka, který po něm chtěl občanku.

Zasáhl mu přitom životně důležité orgány. Nebýt včasné pomoci, napadený strážník by zemřel. U soudu František A. řekl, že si na útok nepamatuje, protože byl opilý. V dechu mu tehdy policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám