Hlavní obsah

Za pranici se strážníky na benzínce v Sušici zaplatí hříšník mastnou pokutu

Právo, pab
Sušice

Klatovský soud potrestal pokutou ve výši 24 tisíc korun muže ze Sušice, který se loni v prosinci popral se strážníky na místní čerpací stanici. Ti mu chtěli zabránit v další jízdě na čtyřkolce, kvůli tomu, že měl uložen zákaz řízení.

Benzínka Sušice útěk policii

 
Článek

Případ soud neprojednával v klasickém hlavním líčení, ale rozhodl trestním příkazem. Osmatřicetiletého Filipa S. uznal vinným z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Kromě peněžitého trestu mu prodloužil zákaz řízení o dalších 18 měsíců.

„Rozhodnutí zatím není pravomocné,“ upozornila samosoudkyně Martina Šimánková.

Incident tehdy natočil na čerpací stanici náhodný svědek a záběry zveřejnil na sociální síti. Je na nich patrné, jak strážníci na muži doslova visí, aby mu znemožnili nasednout na čtyřkolku. To se jim ale nakonec nepodařilo a muž ujel.

„Obžalovaný neuposlechl výzvy strážníků, kterým se nepodařilo zabránit mu v další jízdě a od čerpací stanice odjel. Řídil přesto, že mu byl rozsudkem Krajského soudu v Plzni z 13. května 2020 uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu tří let,“ píše se v rozsudku klatovského soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám