Hlavní obsah

Odmítnutý lovec ženám na seznamce krutě vyhrožoval

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kriminalisté obvinili 47letého muže ze Zlína z nebezpečného vyhrožování na internetu. Podle vyšetřovatelů hrozil několika ženám, že je připraví o děti nebo zveřejní jejich intimní fotografie. Oběti při výsleších uvedly, že muže dříve odmítly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie podezřelého prověřovala již od loňského července, kdy se ozvala první vystrašená žena. Nejdřív muže „potkala“ na seznamovacím internetovém portálu, pak si spolu psali e-maily. „Po dvou dnech začal psát nevhodné zprávy, proto s ním žena chtěla komunikaci ukončit. Muž však začal ženě vyhrožovat zničením jejích dětí a tím, že ji připraví o práci,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Když se policisté dostali do e-mailové schránky muže, vyšlo najevo, že žena nebyla jedinou obětí vyhrožování. Kriminalisté zaznamenali nejméně další dva případy z Uherskohradišťska a Brna.

Muž vyhrožoval starostce vypálením vesnice, skončil ve vazbě

Krimi

„Muž byl na seznamce zaregistrovaný několik let. Za tu dobu se seznámil s desítkami žen středního věku a vedl si podrobnou evidenci včetně jejich jmen, příjmení, telefonního čísla či bydliště. Vážný vztah nehledal. S některými z nich se setkal či setkával pravidelně,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté muže obvinili z vydírání a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až čtyři roky vězení. Sám při výslechu uvedl, že si neuvědomoval závažnost svého chování a že vyhrožování ženám je již za hranou zákona. „Ke všemu se přiznal a vyjádřil nad svým počínáním lítost,“ dodala Kozumplíková s tím, že obviněný byl v minulosti pětkrát trestán za činy z oblasti hospodářské kriminality.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám