Hlavní obsah

Od hořícího kontejneru chytil obchodní dům, škoda 20 milionů. Policie hledá žháře z Mariánských Lázní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

Kriminalisté v Mariánských Lázních pátrají po neznámém pachateli, který loni koncem roku zapálil kontejner, od kterého následně vzplál místní obchodní dům Tesco. Hledají také svědky události. Incident policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: HZS Karlovarského kraje
Článek

O pátrání ve středu informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva. Při požáru se nikdo nezranil. Škoda na zboží a poničené prodejně dosáhla 20 milionů korun.

„Kriminalisté pátrají po totožnosti osoby nebo osob, které měly v pondělí 26. prosince, konkrétně mezi druhou a třetí hodinou ranní, iniciovat požár v plastovém kontejneru na papírový odpad, který byl přistaven u dveří do skladových prostor jedné z prodejen nacházejících se v zadní části obchodního komplexu,“ uvedl mluvčí. Plameny se dál rozšířily právě na obchodní dům.

Policisté žádají občany o pomoc a poskytnutí informací, které by pomohly pachatele najít. Lidé se s nimi mohou obrátit na linku 158 či je sdělit v kterémkoliv obvodním oddělení.

Obchoďák v Mariánských Lázních vzplál od kontejneru, požár za 20 milionů řeší policie

Krimi

„V souvislosti s tímto případem se obracíme na širokou veřejnost, zda si někdo v inkriminovanou dobu poblíž obchodního komplexu nevšiml či nezpozoroval osobu nebo osoby, které se zde pohybovaly a mohly iniciovat požár plastového kontejneru,“ uvedl Kopřiva.

Požár byl hasičům nahlášen krátce po 03:00 hodin. Plameny zasáhly zadní část obchodního domu Tesco a také část pláště budovy sousední prodejny Sportisimo. Oheň se rozšířil do pláště a střechy objektu, zasáhl také část skladu se sportovním zbožím. Další prodejny obchodního centra hasiči před požárem uchránili, byly ale silně zakouřené.

Mladík vyprošťoval zapadlý mobil zapalovačem. Penny Market v Chodově lehl popelem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám