Hlavní obsah

Ochranka na nádraží v Plzni okradla a zbila bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zbitý, okradený a napasovaný do nákupního vozíku. Tak skončil čtyřiapadesátiletý bezdomovec, na kterého si 9. ledna došlápla ochranka plzeňského vlakového nádraží. Čtyři pracovníci bezpečnostní agentury ve věku 18, 22, 23 a 37 let jej vyhmátli v nevyužívané rezavé plechové barabizně v areálu stanice.

Foto: Policie ČR

Pro bezdomovce si ochranka došla do rezavé haly v areálu plzeňského nádraží.

Článek

„Vyzvali ho, aby halu opustil,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. „Když si balil svoje věci, tak ho několikrát udeřili teleskopickým obuškem do různých částí těla, kopali do žeber, do hlavy a nastříkali mu pepřový sprej do tváře,“ sdělila Brožová.

Útočníci si ještě stačili všimnout, že napadený má na sobě řetízek a prsten. „Pod pohrůžkou, že mu zlámou prsty, jim měl své šperky vydat. Když odmítl, tak mu je sami strhli. Potom muže vytáhli z haly ven, naložili ho do nákupního vozíku, který se nacházel poblíž, a roztlačili po silnici,“ doplnila Brožová.

Šílená jízda skončila po několika metrech – vozík se převrátil a nešťastník vypadl ven. To už byli pracovníci ostrahy na odchodu.

Člověk bez domova skončil v nemocnici. Obviněné kvarteto je stíháno na svobodě, hrozí mu za loupež a ublížení na zdraví až deset let za mřížemi.

Zotročovali bezdomovce. Za odpor je trestali

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám