Hlavní obsah

Obvinění z vraždy studentky v Bílině zůstanou ve vazbě

Právo, Monika Doulíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Tři mladíci z Bíliny, kteří jsou obviněni z brutální vraždy 17leté Kamily Č. a kteří se doznali, zůstanou ve vazbě. Obviněným ve věku 18, 19 a 20 let hrozí trest odnětí svobody v délce 10 až 15 let.

Foto: BHC Most

1.liga družstev – billiard-hockey šprtec

Článek

"V úterý 1. února uvalil soudce Okresního soudu v Ústí nad Labem vyšetřovací vazbu na všechny tři obviněné muže. Důvodem vazby je obava, že obvinění se vzhledem k vysokému trestu, který jim hrozí, budou vyhýbat trestnímu stíhání a že budou ovlivňovat svědky nebo spoluobviněné," uvedla tisková mluvčí severočeských policistů Jarmila Hrubešová.

Místní dívku objevil v neděli 30. ledna kolem půl osmé ráno náhodný kolemjdoucí mezi garážemi v Železniční ulici v Bílině, 100 metrů od jejího domova. "Podle soudní pitvy zemřela zavražděná dívka v důsledku mnohočetných bodnořezných ran zasazených do horní poloviny těla. Motiv činu policisté zatím neznají. Budou však probíhat další výslechy a obvinění budou podrobeni znaleckému zkoumání soudních znalců z oborů psychiatrie a psychologie," dodala Hrubešová.

Město je v šoku

Rodina se připravuje na pohřeb. "Pohřeb se uskuteční v pondělí 7. února v Bílině, chtěli bychom nechat za Kamilku sloužit i mši," řekla Právu matka zavražděné Kamily Hana Čentáková. Babička zavražděné Kamily si přeje, aby vrazi byli spravedlivě odsouzeni. "Doufáme, že dostanou zasloužený a spravedlivý trest. Kamilce už nikdo život nevrátí, ale tohle by si zasloužila. Jsem ochotná prodat i tenhle dům a hnát to třeba až do Štrasburku," prohlásila zdrcená babička.

Město je z hrůzného a brutálního činu stále v šoku. "Takovou hrůzu tady nepamatuji. Nikdo nezná jejich motiv. Kdyby byli pod vlivem drog nebo alkoholu, dal by se jejich čin ještě pochopit, i když ne odpustit, ale takhle. Nikdy nepochopím, kde se v nich bere ta bezcitnost někoho ubodat. Bylo by strašné, kdyby takovýmto způsobem zabili nějaké zvíře, natož člověka," řekl starosta Bíliny Josef Horáček (nez.).

Na druhou stranu prý ale téměř všichni cítí lítost k matce vraha Jakuba P., která již řadu let pracuje na městském úřadě v Bílině. "Je to velice slušná a pracovitá paní, který se náhle zhroutil svět, protože její syn byl také jedináček a snažila se ho vychovávat dobře," dodal starosta.

Podle matky Kamily Hany Čentáková se jí prý také jako jediná z rodičů vrahů za čin svého syna omluvila. Rodiny se stýkaly, protože Jakub P. byl bývalým přítelem Kamily Č.

Názory na to, jaký trest by si mladíci zasloužili, se různí. Jedni, včetně rodičů Kamily, si myslí, že lidé schopni takovéhoto zrůdného činu, by neměli mít nárok na další život ve společnosti a jsou pro znovuobnovení trestu smrti, jiní zase tvrdí, že stát by se měl pokusit o jejich převýchovu, aby se později mohli opět začlenit do společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám