Hlavní obsah

Obrala důvěřivce o deset miliónů, soud jí potvrdil šest a půl roku vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za vylákání téměř deseti miliónů korun z důvěřivého vdovce si Eva Peštová odpyká ve vězení 6,5 roku. Trest za podvod jí ve čtvrtek pravomocně potvrdil odvolací Vrchní soud v Praze. Podle předsedkyně odvolacího senátu Lenky Konopové městský soud během hlavního líčení nijak nepochybil a důkazy hodnotil správně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nemáme důvod na závěrech soudu nic měnit,“ uvedla Konopová. „Nebylo shledáno vůbec nic, co by jakýmkoli způsobem zpochybnilo věrohodnost poškozeného,“ dodala. Soud pouze upravil souhrnnou částku, o kterou Peštová muže obrala. Podle ní celková částka v původním rozsudku neodpovídala jednotlivým položkám.

Peštová se seznámila s vdovcem v roce 2012, když si od něj pronajala byt v jeho domě v pražské Libni. Podle Peštové se do ní muž zamiloval při podpisu smlouvy. Po nějakém čase se začali stýkat a žena po něm chtěla peníze se smyšlenou legendou, že finance potřebuje na to, aby se mohla postarat o dítě po své sestře. U soudu ale tvrdila, že jí muž dával peníze na živobytí. „Řekl, že peníze má a že mě bude živit,“ řekla.

Muž ale tvrdil, že peníze chtěla na letenku do Kanady, kde údajně sestra zemřela a ona musí odtamtud dítě dostat zpět do Česka. Další peníze chtěla na advokáta, dědické řízení a podobně.

Chtěla po mně, abych bral matčino zlato a šperky a dával to do zastavárny. Okradl jsem vlastní matku o rodinné zlato a šperky, což bylo nejhorší, co jsem kdy provedl.
podvedený muž

Jindy mu zase tvrdila, že potřebuje peníze na odstranění mozkového nádoru své dcery, nebo si půjčila 57 tisíc na vyléčení zdravotního problému. Za ty si ale nechala udělat nová prsa. Před soudem toto ale Peštová popřela. „Žádnou nemoc nemám, peníze mi dal na silikony,“ prohlásila před rokem. „Mám sestru v Kanadě, ale proč by umírala? Je mladá,“ dodala.

Tajná svatba

V roce 2013 spolu měli tajnou svatbu, dva dny před ní uzavřeli i předmanželskou smlouvu. Peštová tvrdila, že se brali z lásky, muž ale podle svých slov chtěl obžalované pouze pomoci k osvojení dítěte údajně zemřelé sestry. Popřel tak, že by spolu měli jakýkoliv intimnější vztah.

Ani po svatbě Peštová nepřestala z muže tahat peníze. „Chtěla po mně, abych bral matčino zlato a šperky a dával to do zastavárny. Okradl jsem vlastní matku o rodinné zlato a šperky, což bylo nejhorší, co jsem kdy provedl,“ zoufal si muž.

Peštová muže připravila během necelých dvou let o téměř deset miliónů korun. Muž přišel o své peníze, životní i důchodové pojištění, peníze si půjčoval i od svých známých.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám