Hlavní obsah

O prodlouženém víkendu zemřelo na silnicích 12 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Dvanáct lidí zemřelo při dopravních nehodách během uplynulého prodlouženého víkendu. Za čtyři volné dny bouralo na českých silnicích více než 1200 řidičů. Ve čtvrtek zemřeli tři lidé, v pátek čtyři, v sobotu tři a v neděli dva. Celkový počet těžce zraněných byl 44.

Článek

K lehčím poraněním přišlo přes 280 osob. Výše škod všech nehod byla vyčíslena na několik desítek miliónů korun.

Začátek prázdnin nezačal příliš optimisticky, protože už minulý víkend zaznamenal na silnicích osm mrtvých. Celkem od začátku prázdnin na cestách zemřelo už 35 lidí.

Tragicky skončila například nehoda, která se stala v Praze 9 v Újezdě nad Lesy. Řidič osobního vozu Seat Toledo zřejmě na křižovatce přehlédl motorkáře a začal odbočovat. Při střetu utrpěl šestnáctiletý řidič motocyklu těžká zranění a jeho stejně starý spolujezdec na místě zemřel. Řidič automobilu vyvázl bez zranění.

Do celorepublikových statistik zasáhl v noci ze soboty na neděli i Karlovarský kraj s jedním mrtvým z dopravní nehody. [celá zpráva]

Ve srovnání s loňským rokem jde o výrazný nárůst, protože tehdy za dva sváteční dny a víkend zemřelo pět lidí. Policisté to ale přičítají tomu, že tehdy byl čerstvě v platnosti nový silniční zákon, a řidiči proto jezdili nadmíru opatrně. Během svátků 5. a 6. června zemřel jeden člověk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám