Hlavní obsah

Prodloužené volno si na silnicích vyžádalo deset životů

PRAHA

Ve čtyřech dnech červencového volna zemřelo na silnicích ČR zatím deset lidí: ve čtvrtek tři, v pátek čtyři, v sobotu tři. Neděle může tato čísla ještě navýšit. Podle policejních statistik zveřejněných na internetových stránkách ministerstva vnitra si nehody na silnicích vyžádaly od začátku prázdnin 33 obětí.

Článek

Proti loňskému roku jsou statistiky svátků nepříznivější - loni zemřel při nehodách 5. a 6. července jeden člověk. Experti to tehdy přičítali nově zavedenému bodovému systému.

Celkem se za tři dny stalo 965 nehod. V prvním svátečním dni uvádějí statistiky 372 nehod s třemi mrtvými, osmi raněnými těžce a 80 lehce. Ve druhém svátečním dni 271 nehod se čtyřmi mrtvými, 12 raněnými těžce a 50 lehce. V sobotu 322 nehod s třemi mrtvými, deseti raněnými těžce a 92 lehce.

Mezi oběťmi svátečních dní byla například dvaapadesátiletá řidička Renaultu, která v pátek na silnici u Březnice na Příbramsku dostala v pravotočivé zatáčce smyk. Srazila se s protijedoucí Hondou a na místě byla mrtvá.

Do celorepublikových statistik zasáhl v noci ze soboty na neděli i Karlovarský kraj s jedním mrtvým z dopravní nehody. [celá zpráva]

V sobotu v Praze zemřeli dva motorkáři

První dva ze čtyř volných dní byly v Praze bez smrtelných nehod. Sobota přinesla dva mrtvé motorkáře.

Na Podolském nábřeží zemřel při nehodě dvaadvacetiletý muž. Jel na motocyklu Honda směrem z centra zřejmě poměrně rychle. Když najel na obrubník, vymrštilo ho to na kovové zábradlí a byl na místě mrtev.

Tragicky skončila i nehoda, která se stala v Praze 9 v Újezdě nad Lesy. Řidič osobního vozu Seat Toledo zřejmě na křižovatce přehlédl motorkáře a začal odbočovat. Při střetu utrpěl šestnáctiletý řidič motocyklu těžká zranění a jeho stejně starý spolujezdec na místě zemřel. Řidič automobilu vyvázl bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám