Hlavní obsah

O dceru zavražděné z Petřvaldu se postará strýc, rozhodl soud

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvouletou Nikolku, dceru jedné z obětí nedělní masové vraždy v Petřvaldu na Karvinsku, svěřil soud do péče bratra zavražděné maminky. V pátek o tom informoval Právo mluvčí Okresního soudu v Ostravě Igor Krajdl.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Místo tragédie v Petřvaldu u Karviné

Článek

„Soud vydal předběžné opatření, na základě kterého bylo dítě svěřeno do péče strýce,“ řekl Krajdl. Doplnil, že soud takto rozhodl už ve čtvrtek, tedy pouhý den poté, co obdržel ze strany příbuzných příslušný návrh.

Soud si podle Krajdla nyní vyžádá další informace, na základě kterých by měl vydat konečné rozhodnutí o svěření dítěte do náhradní péče. „Vyžádáme si informace o rodině, do které má být dítě svěřeno. Žádná lhůta sice není stanovena, soud ale bude v tomto případě postupovat v rámci možností co nejrychleji,“ dodal mluvčí.

„Soud vydal předběžné opatření, na základě kterého bylo dítě svěřeno do péče strýce“
mluvčí soudu Igor Krajdl

Největší rodinné krveprolití v novodobé historii Česka se odehrálo v noci na neděli v restauraci Sokolovna v Petřvaldě. Do salónku, kde probíhala rodinná oslava padesátin, vtrhnul Makedonec Raif Kačar (41) a postupně zastřelil svou bývalou přítelkyni Vlaďku (24), její rodiče (50, 46), jejího nového přítele a nakonec zbraň obrátil sám proti sobě.

Útočník ve čtvrtek zemřel

Všichni kromě vraha, který utrpěl vážné poranění hlavy, zemřeli na místě. O život Kačara bojovali déle než čtyři dny lékaři v ostravské nemocnici, kde po čtyřech dnech ve čtvrtek zemřel.

Pohřeb bývalé partnerky čtyřnásobného vraha Raifa Kačara a jejích rodičů se uskuteční v sobotu v obřadní síni v Petřvaldu na Karvinsku, jen několik stovek metrů od místa krvavé tragédie.

S oběťmi masakru se pozůstalí a přátelé rozloučí od 11 hodin.

Muž na Karvinsku zastřelil čtyři osoby

Raif Kačar byl podle informací lidí z jeho okolí rozporuplná osobnost. Každý ho hodnotí úplně jinak „Byl to naprosto pohodový a velmi slušný člověk. Nechápu, že byl něčeho takového schopen,“ řekl Právu opravář automobilů Miroslav Segar z Ostravy, který se s Kačarem velmi dobře znal a často mu opravoval auto.

Podle dalších lidí ale byl Kačar člověk několika tváří. Právo například zveřejnilo svědectví jiné Kačarovy bývalé partnerky, která popisuje vztah plný ponižování, týrání a vyhrožování zastřelením.

Také se zavražděnou Vlaďkou měl Kačar v poslední době řadu konfliktů, dokonce ji loni v červnu v jedné z ostravských restaurací napadl pěstmi a bouchal jí hlavou o zeď. Jak Právo již informovalo, u incidentu v baru zasahovala i policie, vzhledem k tomu, že oběť odmítla vypovídat, policie napadení kvalifikovala jen jako přestupek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám