Hlavní obsah

Novostavby na jihu Moravy vykrádal jeden zlodějský gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Jihomoravští kriminalisté odhalili a pochytali čtyři zloděje, kteří společně vykrádali novostavby rodinných domů na Hodonínsku, Blanensku, Znojemsku a v okolí Brna. Se zločiny začali loni v létě, kdy se jeden z nich vrátil z vězení. Za tu dobu se jim podařilo ukrást věci za více než 600 tisíc korun.

Článek

Novinky o tom dnes informovala mluvčí jihomoravské policie Dagmar Bartoníková s tím, že první z údajných pachatelů byl zadržen na začátku března a další v následujících dnech.

"Komisař zahájil trestní stíhání pro trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Všichni jsou stíháni vazebně. Hrozí jim odnětí svobody na tři, pět a jednomu dokonce na osm let," sdělila Bartoníková.

Všichni obvinění muži ve věku od 26 do 46 let byli podle policie bez práce a kromě jednoho z mužů všichni měli rodiny. Nejstarší z nich navíc páchal skutky ještě v době, kdy byl v podmínce za jiné delikty.

Poškozených bude zřejmě víc

Policie jim zatím prokázala vloupání do pěti domů, ze kterých odnesli bílou a spotřební elektroniku, kotle nebo radiátory. "Celkem způsobili škodu asi za 570 tisíc, další škoda 50 tisíc vznikla poškozením vybavení domků. Očekává se však, že vzroste o dalších 200 tisíc," podotkla Bartoníková s tím, že policisté prověřují další případy, které by měla mít skupina na svědomí. Navíc nevyloučila, že padne obvinění u dalších lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám