Hlavní obsah

Nové informace k vraždě novorozence: Policie zveřejnila snímky neznámé ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté získali další podrobnosti v případu zavražděného novorozence, jehož tělo našli pracovníci třídírny odpadu v červenci. Ve čtvrtek zveřejnili snímky ženy, která v lékárně sháněla léky na poporodní bolesti, a doufají, že ji někdo pozná.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojici natočily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie se na veřejnost obracela už několikrát, žádná z informací ale nevedla ke ztotožnění matky mrtvé holčičky. Její tělo bylo nalezeno pracovníky třídírny plastů 23. července a policie již dříve uvedla, že holčička byla zdravá a donošená.

Foto: Policie ČR

Neznámý člověk usmrcené novorozeně spolu s pupeční šňůrou, placentou a papírovými ručníky zabalil do černého igelitu a odhodil do kontejneru na plast někde v Praze či ve Středočeském kraji.

Foto: Policie ČR

Policisté sestavili portrét ženy, která v lékárně urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze požadovala tišící prostředky na poporodní bolesti.

Policie nyní zveřejnila snímky ženy, která měla 21. července dopoledne navštívit lékárnu urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze v ulici Ke Karlovu.

„Dosud neznámá žena tam konzultovala poporodní komplikace a požadovala léky na bolest. Detektivové disponují popisem neznámé ženy a v současné době se touto cestou obracejí opětovně na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci,“ řekla ve čtvrtek mluvčí policie Andrea Zoulová.

Popis neznámé ženy:
cca 25 let
hovořící česky
165 – 167 cm vysoká, štíhlá postava
světlá pleť s nenápadným nalíčením
rovné, tmavě hnědé vlasy v délce pod ramena, toho času sčesané do dvou "volných" culíků
modré šaty s bílými kytičkami
modrá látková obuv (stejný vzorek jako na šatech)
tmavě modrá taška přes rameno

Zároveň je však na záznamu neznámý muž, který dotyčnou zřejmě doprovázel. I s ním by policisté rádi mluvili, a proto vyzývají nejen jeho, ale i občany, kteří dvojici znají, aby své informace předali na tísňové lince 158.

Foto: Policie ČR

Mrtvé novorozeně policisté objevili zabalené do černého igelitu (na snímku).

„Kriminalisté by jejich prostřednictvím mohli získat informace důležité pro další vyšetřování, případně tyto osoby vyloučit z okruhu podezřelých,“ uzavřela Zoulová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám