Hlavní obsah

Noční honička policistů s dvojicí cizinců na Jihlavsku skončila pouty a namířenou zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Honičku jako z akčního filmu mají za sebou policisté na Vysočině. V noci na středu pronásledovali dvojici mladých cizinců, kteří odjeli od čerpací stanice bez placení. Během útěku pronásledovaní havarovali, ale i pak se odmítali vzdát.

Foto: Policie ČR, Novinky

Auto skončilo v poli, škoda činí odhadem 80 tisíc korun

Článek

Policisty upozornil telefonát z čerpací stanice při dálniční odpočívce Mikulášov. Krátce po druhé hodině nad ránem u pumpy na 95,5. kilometru dálnice D1 natankoval řidič osobního vozu VW Passat za téměř tři tisíce korun a odjel bez placení.

„Obsluha policistům uvedla podrobný popis osobního vozidla, včetně jeho registrační značky,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dálniční hlídka se vozu záhy přilepila na paty, ale řidič na její pokyny nereagoval, na exitu 112 Jihlava Pávov sjel na přivaděč I/38 a ujížděl směrem na Znojmo. To už se k dálniční policii přidali i další policejní kolegové.

Zdrogovaný a opilý mladík bez řidičáku vyrazil na Olomoucku autem na cestu

Krimi

„Vozidlo projíždělo vysokou rychlostí. Na okružní křižovatce v katastru obce Markvartice jeho řidič nezvládl řízení a vůz skončil na přilehlém poli. Policejní hlídka z pohotovostního a eskortního oddělení, která se do pronásledování také zapojila, použila poté, co posádka neuposlechla výzvy k zastavení a vystoupení z vozidla, donucovací prostředky, a to hrozbu namířenou střelnou zbraní a poté hmaty, chvaty a pouta,“ popsala policejní mluvčí.

Posádku tvořila mladá dvojice – 19letý Rumun a 20letá Moldavanka.

To, že ani jeden z nich nebyl za jízdy připoutaný, bylo podle policie to nejmenší provinění. Poté, co absolvovali vyšetření v jihlavské nemocnici, je už čekaly jen nepříjemnosti.

Mladík neměl za volantem co dělat, už dvakrát měl zakázané řízení, přičemž poslední zákaz stále platí. Žena pak na území Česka pobývá nelegálně. Podle dodatečného zjištění cizinecké policie se bez oprávnění k pobytu od konce loňského prosince zdržovala na území hned několika evropských států – od Islandu přes Lichtenštejnsko a Norsko až po Švýcarsko.

Cizinka obdržela rozhodnutí o správním vyhoštění, musí uhradit pokutu a náklady řízení a na území EU se nesmí vrátit během nejbližších deseti měsíců.

Mladíka čeká správní řízení jak kvůli škodě za nezaplacené pohonné hmoty, tak kvůli tomu, že nereagoval na příkaz k zastavení. Na triku má i maření výkonu úředního rozhodnutí kvůli řízení v době platného zákazu.

V kradeném voze ujel policii, zatkli ho o den později, když nezaplatil na benzince

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám