Hlavní obsah

Zdrogovaný a opilý mladík bez řidičáku vyrazil na Olomoucku autem na cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Posilněn alkoholem a pervitinem vyrazil v noci na pátek na Olomoucku na cestu autem čtyřiadvacetiletý muž. Při kontrole vyšlo najevo, že ani nevlastní řidičský průkaz. Novinkám to sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté zastavili mladíka v peugeotu kolem půl jedenácté večer ve Vilémově, obci poblíž Litovle. „Řidič se podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal přes jedno promile. Jelikož se policistům zdálo chování mladíka podezřelé, provedli u něj také orientační test na drogy, který vyšel pozitivně na přítomnost amfetaminu/metamfetaminu,“ uvedla mluvčí.

Muž podle ní po výzvě souhlasil s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem biologického materiálu. Tímto však kontrola ještě nekončila. „Hlídka dále lustrací zjistila, že mladík za volantem nemá co dělat, jelikož není držitelem řidičského oprávnění a nevlastní řidičský průkaz,“ doplnila Skoupilová.

Další řešení případu je podle ní závislé na výsledku odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. „V úvahu připadá řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela policejní mluvčí.

Vyhýbala jsem se lesní zvěři, tvrdila po havárii na Přerovsku opilá řidička

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám