Hlavní obsah

Neznámý útočník posekal na Havlíčkobrodsku krávy mačetou

Havlíčkův Brod

Brutální zranění krav a býka na pastvě na Havlíčkobrodsku vyšetřují od minulého týdne tamní kriminalisté. Tři zvířata měla zranění způsobená zřejmě mačetou, dvě z nich musela být utracena.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Majitelé stáda se o zraněných zvířatech dozvěděli minulý čtvrtek, když jim byla nahlášena jedna zraněná kráva u Chotěboře. Šlo o březí jalovici, která měla na noze přeřízlou šlachu a tepnu.

„Po důkladné prohlídce zbytku stáda byla objevena další březí kráva, která měla pod sebou navíc letošní tele. Její obrovská otevřená rána musela být též provedena velice ostrým předmětem (např. mačeta),“ uvedla Radka Hrudková ze Statku Doubravka.

Obě zvířata musela být podle ní utracena. „Tento případ nepamatuji za celých 25 let. Zcela zbytečně musela být utracena dvě chovná, a navíc březí zvířata. Než k tomuto procesu došlo, několik hodin trpěly ve velkých bolestech,“ vylíčila Hrudková.

Případ oznámili veterinární správě i policii, která se událostí začala zabývat pro podezření z trestného činu týrání zvířat a poškození cizí věci.

„Oznámení o poranění dvou kusů hovězího dobytka jsme přijali v pátek. V pondělí jsme pak přijali oznámení o dalším případu poranění býka, ke kterému došlo na stejné pastvině. Po pachateli či pachatelích kriminalisté pátrají,“ řekla Novinkám mluvčí policie Stanislava Miláčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám