Hlavní obsah

Policie pátrá po střelci, který na Českolipsku prostřelil tlapku kocourovi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Bor

Až dvouleté vězení za týrání zvířete hrozí zatím neznámému pachateli, který měl v části Nového Boru střílet na kocoura z jedné z místních domácností. Zvíře, které podle majitelů chodí jen na krátké procházky a blízko domu, se vrátilo s prostřelenou tlapkou. Kocour trpěl silnou bolestí, zranění si vyžádalo rychlý zákrok veterináře. Policie nyní střelce hledá.

Foto: Policie ČR

Neznámý střelec zranil kocoura na Českolipsku

Článek

Domácí kocour Fousek byl na procházce v neděli po 11. hodině v Dolním Pihelu, což je část Nového Boru na Českolipsku. O případu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž v Olomouci brutálně zabil štěně, jeho družka zvíře našla v kontejneru

Krimi

„Neznámý střelec si ho vzal na mušku nejspíš v zastavěné části obce. Podle vyjádření majitele se kocour zdržuje v blízkosti domu a chodí ven jen na krátké vycházky. Z té nedělní se vrátil s prostřelenou přední tlapkou,” uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Útočník kocourovi prostřelil tlapku

Zranění si podle ní vyžádalo okamžitý zákrok veterinárního lékaře, kocour musel dostat léky utišující silné bolesti.

Policie po střelci pátrá

„To, že si někdo ve vesnici trénuje své střelecké schopnosti na živém zvířeti, anebo takto vyjadřuje svůj vztah k domácím mazlíčkům svých sousedů, je velmi znepokojivé,” zdůraznila Baláková s tím, že kriminalisté případ vyšetřují jako týrání zvířat, za které pachateli hrozí až dva roky vězení.

Vyhublá fenka kulhala v kotci mezi výkaly. Ale je veselá, namítala majitelka

Krimi

Kocour podle mluvčí v současnosti doma polehává a majitelé ho vozí k veterináři kvůli čištění rány a na převazy. Po střelci policie pátrá.

Reklama

Související články

Slovák táhl psa za autem, zvíře nepřežilo

Pobouření vyvolal na Slovensku 74letý muž, který táhl svého psa za autem takovou rychlostí, že zvíře nemělo šanci přežít. Staršího řidiče přímo na místě napadl...

Výběr článků

Načítám