Hlavní obsah

Neznámá žena zachraňovala těžce zraněného řidiče. Díky za velkou pomoc, vzkazuje policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doksy

Následky vážné nehody řešili ve čtvrtek policisté v Doksech, kde se čelně střetlo osobní auto s kamionem. Řidič vozidla utrpěl zranění, se kterými ho záchranáři přepravili do nemocnice. Než záchranka na místo dorazila, pečovala o řidiče s policisty žena, která jela kolem a u nehody zastavila, aby pomohla. Navíc se jednalo o zdravotnici. Pak ale narychlo musela odjet pryč, policie jí proto vzkazuje poděkování.

Foto: Policie ČR

Následky vážné nehody na Českolipsku

Článek

Řidič (29) auta značky Škoda Octavia ve čtvrtek krátce před 20:30 jel Oborou, která je částí obce Doksy, když ze zatím nezjištěných důvodů vyjel na rovném úseku silnice do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem.

„Obě vozidla po nárazu skončila v silničním příkopu. Řidič octavie přitom utrpěl těžké zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Liberci,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Do příjezdu záchranářů o muže pečovala kromě policejní hlídky rovněž řidička, která u nehody zastavila.

Policejní video ukazuje pomoc tonoucímu vytaženému z Ostravice

Krimi

„Jednalo se o zdravotní sestru, která využila svých profesionálních zkušeností a snažila se pacienta udržovat při vědomí. Potom, co si ho převzala záchranná služba, spěchala domů, protože měla v autě malou dcerku,“ zmínila mluvčí

Žena podle Balákové odjela tak narychlo, že vzhledem k okolnostem na místě si na ni nestačili policisté vzít kontakt.

„Proto jí děkujeme za její velkou pomoc ještě jednou touto cestou a doufáme, že k ní naše velké díky doputuje,“ vzkázala mluvčí neznámé zdravotnici.

Foto: Policie ČR

Osobní auto se v Doksech čelně střetlo s kamionem

Baláková ale zmínila i další šoféry, kteří jeli kolem a nehoda jim nebyla lhostejná, takže nabízeli pro zraněného muže své lékárničky nebo deky.

Okolnosti střetu vyšetřuje dopravní policie a zjišťují, proč řidič ztratil kontrolu nad vozidlem.

Lehčím zraněním střet odnesl i řidič kamionu, rovněž jeho odvezli zdravotníci do nemocnice. Dechová zkouška u něj vyloučila alkohol. U řidiče osobního auta vzhledem k akutnímu zdravotnímu stavu nebylo test možné provést.

Autobus v Semilech srazil malého chlapce. Zachránila ho hromada sněhu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám