Hlavní obsah

Nevšiml jsem si, hájil řidič jízdu přes plnou čáru na Vyškovsku. Usvědčil ho dron

– Nesovice

Policisté na jihu Moravy začali využívat létající pomocníky, kdy provoz na silnicích sledují s drony. Využívají je i při dokumentaci závažných nehod. Naposledy strážci zákona stroje využili před několika dny při dopravní akci na Vyškovsku. Odhalili například řidiče svištícího v autě přes plnou čáru. Muž tvrdil, že si značení na silnici nevšiml.

Drony jihomoravské policieVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté kontrolovali mimo jiné provoz na zhruba čtyřech kilometrech silnice mezi obcemi Nesovice a Brankovice na Vyškovsku.

Dron během letu natočil řidiče osobního auta, jak předjíždí na sice rovném, ale rovněž plnou čarou vyznačeném úseku hned dvě vozidla - nákladní auto s tahačem naloženým automobily a dodávku.

Foto: Policie ČR

Předjíždějící řidič na Vyškovsku, který tvrdil, že si plné čáry nevšiml

Hlídka po zhlédnutí záběrů řidiče zastavila. „Toho jsem si nevšiml, pardon,“ hájil se šofér, když mu jeden z policistů sdělil, že jel přes plnou čáru. Muž dostal blokovou pokutu. V jaké výši, policisté neupřesnili.

Videozáznamy z dronu, které policie zveřejnila, zachytily i další řidiče z jiných míst v Jihomoravském kraji, kteří kromě jízdy přes plnou čáru například také nedodržovali značení na křižovatkách přikazující zastavit a dát přednost v jízdě.

Srážka tří aut na Strakonicku po nesprávném předjíždění. Jeden mrtvý, dva zranění

Krimi

„Věnujeme se rizikovým úsekům na jihomoravských silnicích. Jde o nebezpečné přestupky, které mnohdy končí závažnými nehodami: předjíždění na horizontech, v místech se zákazem předjíždění, kontrolujeme i počínání řidičů na železničních přejezdech,“ popsal ve čtvrtek policejní mluvčí Petr Vala.

Foto: Policie ČR

Policejní drony natočily zejména předjíždění přes plnou čáru

„Na rizikových křižovatkách silnic se zaměřujeme na respektování značek upravujících přednost,“ dodal mluvčí.

Pomoc dronů policisté využili i při hlídání hranic, velkou službu odvedly při dokumentování škod po tornádu v roce 2021. Používají je i kriminalisté.

Foto: Policie ČR

Řidiče jedoucího přes plnou čáru zaznamenal dron

Kamion, který zastavil dálnici D1, spěchal a předjížděl

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám