Hlavní obsah

Nevídaný případ znásilnění. Pachatel si sedl k ženě do auta, když čekala před školou na syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hrozivé okolnosti provázely případ ženy nalezené ve čtvrtek v pražské části Prosek. Policie v pátek zveřejnila informace o tom, že ji neznámý muž unesl v jejím vlastním autě, když čekala na syna u školy, načež ji znásilnil. Policie po pachateli pátrá.

Foto: Mapy.cz

Ulice Okřínecká v Praze 9, kam pachatel oběť po činu odvezl jejím vlastním autem a odešel. Ilustrační foto

Článek

„Zatím neznámý muž donutil pod pohrůžkou násilí ženu, která seděla v autě a čekala na svého syna před školou, aby si přesedla na místo spolujezdce, a odvezl ji na neznámé místo, kde ji znásilnil,“ informoval v pátek mluvčí policie Jan Daněk.

Podle vyšetřovatelů násilník po činu přijel s autem do Okřínecké ulice v Praze 9 a z místa odešel. Odkud přesně muž ženu odvezl, policie nezmínila.

„Po pachateli kriminalisté pátrají. Jednalo se o muže ve věku asi okolo 40 let, štíhlé postavy, vysokého asi 180 cm. Oblečený byl do šedých teplákových kalhot a mikiny světlé béžové barvy s imitací ovčí srsti,“ uvedl mluvčí.

Na pražském Proseku nalezli svázanou ženuVideo: Aktu.cz

Pachatel měl podle popisu dále krátké světlé vlasy, je ale možné, že byl plešatý. Poznávacím znamením byly rovněž kruhy pod očima působící jako od únavy.

„Byl cítit zatuchlinou a mluvil česky,“ dodal Daněk s tím, že policie případ vyšetřuje jako znásilnění a omezování osobní svobody.

O nálezu polonahé a svázané ženy na Proseku informovala policie ve čtvrtek večer, tehdy ještě bez dalších podrobností.

Podmínka za osahávání vnuček neplatí. Vrchní soud v tom vidí znásilnění

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám