Hlavní obsah

Nevěnoval jsem se řízení, přiznal řidič kamionu, který se převrátil na D35

– Olomouc

Dopravu na D35 u Velkého Újezdu na Olomoucku ve čtvrtek omezila nehoda nákladního auta. Řidič kamionu původně uvedl, že mu praskla za jízdy pneumatika, později však doznal, že se plně nevěnoval řízení. Kamion narazil do svodidel a převrátil se na bok, vysypal při tom náklad, který zasahuje do obou směrů. Při nehodě se řidič vozidla lehce zranil. Škoda byla vyčíslena téměř na tři miliony korun.

Foto: Policie ČR

Havarovaný kamion

Článek

„Řidič po dopravní nehodě nejprve uvedl, že mu mělo prasknout kolo na vozidle, ale následně doznal, že se plně nevěnoval řízení vozidla a technickou závadu na vozidle neuplatňoval. Za dopravní přestupek mu byla uložena pokuta příkazem na místě v maximální výši 2000 korun. Při nehodě vznikla škoda téměř za tři miliony korun, z toho jeden milion na svodidlech a téměř dva miliony na vozidle a přepravovaném nákladu,“ uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Usnul za volantem a smetl ženu s dětmi, tříletá dívka zemřela. Hrozí mu šest let

Krimi

Nehoda se stala kolem 08:00 na 290. kilometru D35 před obcí Velký Újezd, kamion jel podle policie ve směru z Ostravy na Olomouc. Řidič s nákladní soupravou narazil do svodidel a převrátil se na levý bok. Při dopravní nehodě se rozsypal náklad na dálnici, a to i do levého jízdního pruhu ve směru na Ostravu, uvedl policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Havarovaný kamion

Dálnici ve směru na Olomouc uzavřeli kvůli vyproštění vozidla a přemístění nákladu policisté před 11:00. „Objížďka je značena a provoz usměrňují i policejní hlídky. Řidiči jedoucí od Ostravy mohou u Lipníka nad Bečvou pokračovat po dálnici D1 až na sjezd na 294. kilometru směr Lipník nad Bečvou, kde sjedou na silnici č. II/437 na Dolní Újezd a Staroměřice.

„Zpět na dálnici D35 mohou najet na 289,5. kilometru u obce Velký Újezd,“ uvedl policejní mluvčí. Podle dopravních informací policie je s omezením potřeba počítat zhruba do 19:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám