Hlavní obsah

Neuvěřitelné záběry z Brna: Řidič přijel k tunelu v protisměru, v tubusu se pak otáčel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do těžko pochopitelného manévru se pustil řidič, kterému se povedlo přijet k Husovickému tunelu v Brně v protisměru. Místo toho, aby se ještě před tunelem pokusil nebezpečnou situaci zachránit, vjel s vozem do tubusu. Po chvílích, kdy tam uhýbal přijíždějícím autům, se pak přímo v tunelu otočil a odjel. Nyní mu hrozí trest ve správním řízení.

Řidič jel v Husovickém tunelu v protisměru.Video: MP BRNO

 
Článek

K události došlo minulý týden. Řidič, který přijel k tunelu z Merhautovy ulice v protisměru, nejprve dlouho stál před tubusem, ale pak se vydal proti ostatním vozům.

V tu dobu už řidiči informovali o situaci policisty i strážníky. Než se hlídky dostaly na místo, řidič zmizel, jeho jednání ale zachytily kamery.

„Ze záběrů je patrné, že osoba sedící za volantem vjela do tunelu jízdním pruhem určeným pro výjezd. Řidič tedy evidentně nerespektoval zákazovou značku. Tím ale výčet jeho prohřešků nekončí. Na krátký okamžik sice zastavil, když kolem něj ale zrovna neprojíždělo žádné auto, evidentně vědomě si to namířil přímo do tunelu do protisměru. Protijedoucí řidiči naštěstí stihli včas reagovat a nedošlo ke srážce,“ popsala situaci mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Náklaďák s kamením vjel do protisměru, kde smetl škodovku. Její řidič zemřel

Krimi

A řidič pokračoval. Když zakrátko pochopil, že tudy cesta nevede, zastavil sice, jakmile ale provoz zeslábl, pustil se do dalšího nebezpečného a zakázaného manévru.

„Začal se v tunelu otáčet. Ve chvíli, kdy se mu to podařilo, pak z místa odjel,“ dodala Skřivánková.

Řidič bude muset nyní své chování vysvětlovat úředníkům, strážníci jim totiž díky kamerovému záznamu předali informace o provozovateli vozidla. Řidič tak bude ve správním řízení čelit podezření hned z několika přestupků.

Splašený mustang řádil na křižovatce v Hradci, čerstvý padesátník neukočíroval narozeninový dárek

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám