Hlavní obsah

Splašený mustang řádil na křižovatce v Hradci, čerstvý padesátník neukočíroval narozeninový dárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Nepochopitelný manévr provedl v neděli krátce před 16. hodinou na křižovatce u OBI v centru Hradce Králové řidič kanárkově žlutého Fordu Mustang . Jak dokládá kamerový záznam, na zelenou do křižovatky nevyjel, ale jak padla červená, vyrazil vpřed. Cestu zkřížil vozu Renault Mégane, který se rozjížděl na zelenou. Ten sice stihl zastavit, ale poté co mustang převálcoval dopravní značku, se ve smyku vrátil otočkou zpět k renaultu a naboural ho zezadu.

Nedělní řádění Fordu Mustang na křižovatce v Hradci KrálovéVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté oba přítomné řidiče podrobili dechové zkoušce. Pětapadesátiletý řidič renaultu měl zkoušku negativní, ale padesátiletý řidič mustangu pozitivní. Jeho zkouška ukázala výsledek přes půl promile alkoholu v dechu.

Foto: Policie ČR

Havarovaný Ford Mustang

„U tohoto muže policisté navíc zjistili, že nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění a že má soudem omezenou svéprávnost. Na jakou oblast, se teprve zjišťuje,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zážitková jízda

„Ukázalo se, že řidič mustangu měl ke svým padesátinám obdržet zážitkovou jízdu sportovním vozidlem jako spolujezdec. Před domluveným srazem u čerpací stanice OMV si měl dát k obědu pivo a panáka rumu. Jelikož mu prý bylo nabídnuto řídit auto, sedl za volant,“ doplnila policejní mluvčí.

Foto: Novinky/Policie ČR

Manévr žlutého mustangu v Hradci Králové

Podle ní se padesátník dopustil hned čtyř přestupků najednou: jízda na červenou, nepřizpůsobení rychlosti, jízda bez řidičského oprávnění a alkohol za volantem.

Na mustangu byla způsobena škoda dvě stě tisíc korun, na druhém voze padesát tisíc.

Ford Mustang se začal vyrábět před 60 lety

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám