Hlavní obsah

Neúspěšnému podnikateli, který ubodal věřitele, soud potvrdil 13,5 roku

Právo, Petr Marek
Aktualizováno

Na 13,5 roku za mříže poslal ve čtvrtek Vrchní soud v Olomouci neúspěšného podnikatele Lukáše Humbricha (33) za to, že zavraždil svého věřitele. Potvrdil tak verdikt brněnského krajského soudu z letošního 12. března, proti kterému se obžalovaný odvolal. Ten zároveň musí rodině zavražděného zaplatit 2,75 milionu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Lukáš Humbrich u olomouckého vrchního souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Humbrichovi, jehož všechny pokusy o podnikání zkrachovaly, nebyl schopen dostát závazkům oddlužení a dluží asi šest milionů korun, hrozilo za vraždu až 18 let vězení. U vrchního soudu požadoval překvalifikovat své jednání na zabití a nižší trest.

„To nepřicházelo v úvahu. Spíše by se dalo uvažovat o vraždě s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, a tedy o vyšším trestu. To i vzhledem k brutalitě a chladnokrevnosti, s jakou si obžalovaný počínal. Chybělo však odvolání státního zástupce,“ vysvětlil Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Humbrich u Vrchního soudu v Olomouci

Muže, který mu půjčil 1,7 milionu korun, ubodal Humbrich podle spisu více než dvěma desítkami ran. Vše se událo loni 22. března v administrativní budově ve Vyškově na domluvené schůzce, kde měl obžalovaný se svým věřitelem dluh řešit.

Humbrich se na schůzku dobře připravil. Místo slíbených peněz si do obálky nastříhal papírky, podíval se na videa ukazující útok bajonetem a vyzbrojen armádním nožem vyrazil za mužem, který se mu dříve snažil pomoci z dluhů tím, že ho zaměstnal a půjčil mu i peníze, což ho nakonec stálo život. Napadený útok nepřežil.

Reklama

Výběr článků

Načítám