Hlavní obsah

Nespokojení hoteliéři z Krkonoš vjeli se sněžnými rolbami do centra Prahy

Novinky, ČTK, alt, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nespokojení horští hoteliéři ze Špindlerova Mlýna vyrazili v pátek v podvečer z Letné na Václavské náměstí. Do centra Prahy přivezli sněžné rolby. Na Hlávkově mostě je kontrolovala policie, pak se přesunuli dál do centra. Protest sledovala policie, podle ní vozidla neporušovala žádná nařízení a dopravu také neblokovala.

Do Prahy přijely na protest sněžné rolbyVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Chceme upozornit na to, že se tu momentálně ničí hotely a hospody a že epidemický důvod k tomu není jasný a že dosud jsme nikde nenašli důkaz, že dochází k přenosu v hotelích a restauracích," řekla ČTK majitelka Luční boudy v Krkonoších Klára Sovová.

Po městě kromě roleb jezdili hoteliéři i s alegorickým vozem, na němž byly figuríny oběšenců s nápisem „měl jsem hospodu.” Vůz se pohyboval centrem Prahy.

Foto: Aktu.cz

Rolby v centru Prahy na protest proti vládním opatřením

Akci doprovázely policejní hlídky, které žádné problémy nezaznamenaly. „Vozidla žádná nařízení neporušují, ani neblokují dopravu,” sdělila Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová k 19:30.

Rolby byly na Hlávkově mostě, ostatní účastníci protestu se přesunuli směrem k Václavskému náměstí. Krátce po 18. hodině byli lidé i s rolbami v ulici Politických vězňů.

„Je to naše volání o pomoc. Letos nás zavřeli potřetí, přitom nejde o opatření, které by pomohlo zastavit šíření epidemie,” doplnil Martin Jandura zastupující hoteliéry, restauratéry i další podnikatele ze Špindlerova Mlýna.

Foto: Aktu.cz

Z Krkonoš přijely do Prahy rolby protestovat proti opatřením vydaným vládou.

Jedno z vozidel podle informací Aktu.cz z místa zablokovalo výjezd z garáží ministerstva průmyslu a obchodu v ulici Politických vězňů.

Období kolem vánočních svátků a silvestra tvoří u většiny z nich ze zimy až 40 procent tržeb, jde o nejsilnější část roku. Lyžařská střediska přitom mohou být od pátku 18. prosince v provozu za dodržování přísných hygienických pravidel, například k pokladnám a turniketům musí vést koridory omezující shlukování lidí. Ubytování na horách ale není možné.

Foto: Aktu.cz

Na protest proti vládním opatřením přijely do Prahy rolby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám