Hlavní obsah

Nešikovný lupič se přihlásil policii se sbalenou taškou do vězení

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Když na konci června nešikovný lupič zpackal přepadení banky v Brně, nikdo by nepředpokládal, že záležitost bude mít ještě kurióznější rozuzlení, než samotný průběh. Lupič z České Třebové se totiž pod tíhou svědomí přijel vlakem sám udat. Dokonce si dovezl i kartáček na zuby, pyžamo, tepláky a další potřebné osobní věci pro pobyt ve vězení.

Foto: Policie ČR

Nešikovný lupič při své akci.

Článek

„Loupežné přepadení pobočky spořitelny v ulici Křídlovické, které řešili brněnští kriminalisté koncem června, má překvapivý konec. Dvaapadesátiletého muže z České Třebové, který má s největší pravděpodobností loupež na svědomí, natolik tížilo svědomí, že ve středu nasedl na rychlík a přijel do Brna se k činu doznat,“ uvedla policistka Andrea Straková.

Na policejní služebně kriminalistům vše vypověděl a uvedl, že motivem jeho jednání jsou dluhy. „O tom, že své doznání myslí vážně, svědčil i fakt, že přijel s cestovní taškou, ve které si vezl osobní věci nachystané na pobyt ve vazební věznici,“ dodala Straková.

Muž si při loupeži odnesl asi 30 tisíc korun, ale během útěku, který zaznamenala i kamera, většinu peněz poztrácel a ztratil dokonce i atrapu granátu, kterou měl s sebou. Lupič dosud nebyl trestán, ale soudce zřejmě návrh na vazbu bude akceptovat. Podle informací Práva do ní totiž lupič, kterému nyní hrozí až 10 let vězení, dokonce sám chce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám