Hlavní obsah

Neplnoletý mladík osahával v Karviné školačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Nezletilé a mladistvé dívky v Karviné osahával na intimních místech mladík, který ještě sám nedovršil osmnáct let. Policisté zdokumentovali zatím pět případů. Hocha už zadrželi a obvinili z pokusu o znásilnění. Současně podali státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hoch obtěžoval dívky na veřejně přístupných místech. „Po vytipování je ve venkovním prostředí sledoval, přičemž jeho jednání postupně nabíralo na intenzitě. Aktuálně hovoříme o pěti případech v průběhu srpna a září,“ potvrdila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Muž si v ostravské tramvaji vyhlédl 18letou dívku. Když vystoupila, osahával ji

Krimi

Dodala, že policisté si jsou vědomi, že případ je velmi citlivý, především s ohledem na věk poškozených. „Přizpůsobují tomu i svou práci, například komunikace s oběťmi probíhaly ve speciálních výslechových místnostech,“ vysvětlila s tím, že přestože zpočátku kriminalisté nedisponovali mnoha informacemi, postupně se dostali na stopu mladistvého, kterého nakonec ve středu zadrželi. V případě odsouzení hrozí mladíkovi až pět let za mřížemi.

Policie v souvislosti s případem žádá veřejnost o pomoc. „Pokud kdokoliv disponuje informacemi k jakémukoliv obdobnému případu a dosud nekontaktoval policisty, nechť tak v co nejkratší době učiní na bezplatné policejní lince 158,“ sdělila Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám