Hlavní obsah

Nemám s tím problém. Řidička po dvou lahvích vína vyrazila do nočních Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Problémy s jízdou měla v pátek před půl jednou hodinou ráno šestačtyřicetiletá řidička Škody Citigo, která projížděla ulicí Na Drážce v Pardubicích. Přímo před zraky policejní hlídky narazila do vyvýšeného obrubníku, poškodila si přední kolo a ztratila poklici. V jízdě ale pokračovala dál, což byl signál pro policisty, kteří se rozhodli vůz zkontrolovat. Po zastavení vozu jim bylo prakticky hned jasné, o co se jedná. Z ženy za volantem byl silně cítit alkohol.

Po dvou lahvích vína usedla za volant.Video: Policie ČR

 
Článek

Řidička nejprve požití alkoholu před jízdou tajila, na otázku, zda se podrobí dechové zkoušce, sebevědomě prohlásila: „Nemám s tím problém.“

„Domněnku policistů potvrdila pozitivní dechová zkouška s hodnotou 2,07 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Tak vyšlo najevo, že žena vypila před jízdou dvě lahve vína.

Foto: Policie ČR

Následky jízdy opilé řidičky v Pardubicích

Policisté dále zjistili, že vozidlo mělo kromě pravého kola poškozenou i přední část. Řidička se přiznala, že v Kotkově ulici způsobila dopravní nehodu a z místa ujela. Ani tam se totiž neudržela v jízdním pruhu, měla najet přes vyvýšený obrubník na travnatou část a při návratu zpět přejela šíři vozovky k levému okraji, kde narazila do zaparkovaného vozu Opel Astra.

„Při vyšetřování se ukázalo, že vlivem nárazu došlo k poškození také za ním stojícího vozidla Škoda Octavia. Škoda na obou zaparkovaných vozidlech byla odhadnuta na 25 tisíc korun,“ dodala Muzikantová.

Foto: Policie ČR

Následky jízdy opilé řidičky v Pardubicích

Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní je šetřena pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí v případě odsouzení i trest vězení v délce šesti měsíců až tři roky nebo pokuta a zákaz činnosti.

Snad tady ten blatníček, komentovala opilá a zfetovaná řidička v Brně náraz do dvou aut a stromu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám