Hlavní obsah

Agresivní modelka půjde do vězení. Nejvyšší soud odmítl dovolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší soud odmítl dovolání Sarah Chlebkové, kterou justice poslala za napadení sedmnáctileté dívky na 5,5 roku do vězení. Obžalovaná, která se snažila prosadit jako modelka, na diskotéce v Orlové rozbila jiné dívce sklenici o obličej. Nešlo přitom o její první incident, ženy napadala už v minulosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Chlebková loni v březnu u Vrchního soudu v OlomouciVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Nejvyšší soud rozhodl v lednu bez veřejného jednání, v únoru spis vrátil ke Krajskému soudu v Ostravě, jehož mluvčí Karin Kantorová sdělila výsledek dovolacího řízení. Odůvodnění zatím není dostupné.

Ženě za útok hrozilo pět až 12 let vězení. Před necelým rokem zamítl její odvolání Vrchní soud v Olomouci, podle kterého je uložený trest 5,5 roku přiměřený.

Chlebková byla za obdobnou trestnou činnost už v minulosti souzená. Po prvním incidentu jí pomohlo amnestijní rozhodnutí tehdejšího prezidenta Václava Klause.

V roce 2014 pak v baru v ostravské Stodolní ulici napadla jinou ženu. I tehdy ji udeřila sklenicí do hlavy. Ostravský okresní soud Chlebkové za výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví udělil tříletý podmíněný trest. Zkušební doba měla trvat do roku 2020.

Vadil jí dívčin tanec

Žena ale podle verdiktu v násilném chování pokračovala. Když jí na diskotéce v Orlové vadil tanec sedmnáctileté Denisy, nejprve ji podle obžaloby chytila za vlasy, pak jí sklenici rozbila o hlavu.

Foto: Petr Marek, Právo

Obviněná modelka (vlevo) už byla v minulosti dvakrát trestaná za útoky v barech.

Dívka utrpěla řezné rány ve tváři, zůstaly jí jizvy. Podle znalců ale zranění mohla být mnohem vážnější, například kdyby střepy zasáhly oko.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám