Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil pět a půl roku agresivní modelce

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 5,5 roku do vězení poslal ve čtvrtek Vrchní soud v Olomouci Sarah Chlebkovou (24), která loni na diskotéce v Orlové napadla sedmnáctiletou dívku. Odsoudil ji za těžkou újmu na zdraví a výtržnictví. Zároveň tak potvrdil verdikt Krajského soudu v Ostravě z loňského 22. listopadu, proti kterému se obžalovaná odvolala.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s modelkouVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

„Krajský soud provedl všechny důkazy a řádně je i vyhodnotil. Právní kvalifikace je správná. S ohledem na to, že obžalovaná takto jednala opakovaně, uložený trest, kdy zákonná sazba je pět až dvanáct roků, není nepřiměřeně přísný, jak tvrdila obhajoba, ale naopak je spíše mírný. Jeho snížení proto nepřicházelo v úvahu,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Mladá žena, která se v posledních letech snaží prosadit jako modelka, loni se účastnila například i finále Miss Erotika na erotickém festivalu v Bratislavě, už byla za útoky v barech a restauracích, jak vyplynulo u soudů, trestaná dvakrát.

Foto: Petr Marek, Právo

Obviněná modelka (vlevo) už byla v minulosti dvakrát trestaná za útoky v barech.

Dívku napadla kvůli tanci

První odsouzení za to, že dala v klubu jiné ženě pěstí, ale zrušila amnestie prezidenta Václava Klause. V roce 2014 pak v baru v ostravské Stodolní ulici napadla jinou ženu a udeřila ji sklenicí do hlavy. Tehdy jí okresní soud za výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví dal tříletý podmíněný trest se zkušební dobou do roku 2020.

Své chování však ani po těchto „zkušenostech“ nezměnila. Loni na orlovské diskotéce napadla sedmnáctiletou dívku. Jako důvod podle obžaloby stačilo, že se Chlebkové nelíbil dívčin tanec.

Proto ji podle rozsudku nejprve chytila za vlasy a pak jí rozbila o obličej sklenici, kterou držela v ruce. Napadená dívka utrpěla tříštivou zlomeninu čelisti a řezné rány ve tváři, jizvy jsou viditelné dodnes. Znalci navíc došli k závěru, že zranění mohla být mnohem vážnější, dívka mohla přijít i o oko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám