Hlavní obsah

Nehody opět blokovaly dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV/VLAŠIM

Jednačtyřicetiletá žena zemřela a dvě další osoby se v pondělí odpoledne zranily při dopravní nehodě u Benátek nad Jizerou na rychlostní komunikaci mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Havárie zablokovala dálnici asi na tři hodiny, řekl mladoboleslavský policejní mluvčí.

Článek

Kolize se stala na 30. kilometru před 14:00. Vůz Volkswagen Multivan jel od Prahy ve směru na Mladou Boleslav a na přímém rovném úseku narazil do středových vozidel. Při střetu z vozu vypadla žena přes svodidla do protisměru, kde ji přejelo dosud neznámé auto.

Havarovaný vůz se zřejmě ještě převrátil a skončil o několik desítek metrů dále mimo silnici. Řidič a spolujezdec skončili podle mluvčí středočeské záchranné služby v nemocnici. Muži ve věku 32 a 50 let utrpěli otřes mozku a tržné rány.

Policisté se snažili dopravu z uzavřené silnice odklánět na místní komunikace, ale spěchající řidiči ještě stačili způsobit na rychlostní komunikaci několik dalších nehod.

Další nehody na D1

Dvě nehody zablokovaly dnes odpoledne na více než dvě hodiny i brněnskou dálnici D1 ve směru na Prahu nedaleko Trhového Štěpánova na Benešovsku. Jeden člověk byl těžce zraněn. Před místem nehody se vytvořila téměř desetikilometrová kolona aut, rozjížděla se ale velice pomalu, řekl v 17:45 operační důstojník bernartického dálničního oddělení.

"Nehoda na 56. kilometru už byla odstraněna. Havarované nákladní auto se už nakládá, mělo by zmizet do 20 minut, takže pak už to bude průjezdné," dodal. Upozornil ale na zúžení vozovky na 53. kilometru, kde se dají kvůli velkému počtu aut očekávat další komplikace.

Na 56. kilometru havarovala dvě osobní auta. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové převezla rychlá lékařská služba muže a ženu se zhmožděným hrudníkem na chirurgickou ambulanci benešovské nemocnice.

Na 57. kilometru se střetl kamion s dodávkou. Jednačtyřicetiletého muže z dodávky se zhmožděním hrudníku, amputovanou nohou a zlomenou rukou přepravil vrtulník do Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Minulý čtvrtek zažila brněnská dálnice kolapsů hned několik. Postupně ji zablokovaly celkem tři nehody, při kterých nebyl nikdo zraněn. [celá zpráva] Asi nejzávažnější nehoda se stala na 52. kilometru dálnice, kde převrácený kamion zastavil provoz na osm hodin v obou směrech. Na pět hodin ucpala dálnici ve směru na Prahu srážka kamionu s hasičským vozem u Velké Bíteše. Ve směru na Brno zase před polednem zablokovala u Vyškova dálnici hořící avie, která vezla sudy s olejem.

Reklama

Související články

Dálnici D1 zastavily nehody

Nabouraný kamión už neblokuje 52. km Dálnice D1 u Střechova nad Sázavou, také další nehody už tolik nebrání provozu. Dlouhé kolony aut se ve čtvrtek odpoledne...

Výběr článků

Načítám