Hlavní obsah

Nehoda trolejbusu a tramvaje v Brně je podle policie bez viníka

Právo, pko
Brno

Srážka trolejbusu a tramvaje, ke které došlo 1. dubna 2019 na Křenové ulici v Brně, nemá žádného viníka. Policisté po intenzivním vyšetřování totiž došli k závěru, že na vině bylo ulomení šroubů na nápravě trolejbusu, jež nemohl nikdo předvídat. Při nehodě bylo zraněno 43 lidí a škoda se vyšplhala na 2,5 milionu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda trolejbusu a tramvaje v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Šrouby byly v rámci generální opravy měněny. Na základě znaleckých zkoumání byl odhalen rozdíl v technologii výroby těchto šroubů,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Policisté prověřovali, zda v rámci dodavatelsko-odběratelských vztahů některý ze subjektů v tomto směru nepochybil. Po vyhodnocení všech opatřených důkazů byla zjištěna dílčí pochybení více zainteresovaných osob, nedosahovala však takové intenzity, aby mohla být postižena normami trestního práva,” dodal Šváb.

V Brně se srazil trolejbus s tramvají, 40 zraněných

Krimi

Při nehodě trolejbus jedoucí v kolejovém pásu znenadání vybočil do protisměru a čelně se střetl s protijedoucí tramvají, která jela bez cestujících.

Záchranáři ošetřili více než čtyři desítky lidí včetně obou řidičů, 13 lidí bylo zraněno těžce a středně těžce. Frekventovaná ulice byla po nehodě na šest hodin zablokovaná. Brněnští policisté nyní po více než dvou letech případ odložili bez obvinění.

Miminko vylítlo z kočárku ven, popsal svědek nehodu trolejbusu v Brně

Krimi

Verzi o technické závadě, kvůli které se trolejbus stal neovladatelným, jako nejpravděpodobnější příčinu nehody policisté prezentovali už loni.

Po nehodě se přitom vyrojily „zaručené“ zprávy o tom, kterak před trolejbus vběhla matka s kočárkem.

Foto: Drážní inspekce

Při nehodě bylo zraněno několik desítek lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám