Hlavní obsah

Necítím se vinen, řekl migrant obžalovaný ze znásilnění a pokusu o vraždu v Karlových Varech

Aktualizováno

Brutální útok na dvě ženy během loňské silvestrovské noci v Karlových Varech začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni. Z pokusu o vraždu a znásilnění viní státní zástupkyně čtyřiadvacetiletého afghánského migranta Esmata Shirzada, který měl podle obžaloby pobodat ženu středního věku a posléze znásilnit mladou dívku.

Esmat Shirzad u soudu. Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Necítím se vinen,“ prohlásil před soudem cizinec. Na nic si podle svých slov nepamatuje, protože prý byl ovlivněn alkoholem.

„Do Karlových Varů jsem přijel se dvěma kamarády. V obchodě jsme si koupili lahev vodky a vypili ji na pokoji v hotelu. Měl jsem tak tři skleničky. Pak jsme šli do tanečního klubu. Tam jsem pil další alkohol. Nevzpomínám si, jak jsem se odtud dostal. Jen si ještě vybavuji silvestrovský ohňostroj a pak už si nepamatuji, co jsem dělal. Nebyl jsem v normálním stavu,“ vypovídal obžalovaný muž.

Dále tvrdil, že mu v klubu zřejmě někdo hodil něco do pití. „Možná nějaký prášek. Předtím jsem byl v dobré náladě. Pak jsem byl mimo. Ještě si pamatuji, že proti mně běží policista. Chtěl vidět doklady a potom na mě vytasil zbraň. Já si musel lehnout na zem,“ dodal Afghánec.

Na otázku předsedkyně senátu, jakého je obžalovaný náboženského vyznání, okamžitě prohlásil, že je vyznavačem islámu. V této souvislosti připustil, že pití alkoholu mu víra striktně zakazuje. „Když jsem přišel do Německa, chtěl jsem se začlenit do evropské kultury. Byla to největší chyba v mém životě,“ uvedl Shirzad. Tvrdil také, že jej policisté při výslechu mlátili. „Přestali, až když mi začala téct krev,“ dodal obžalovaný muž.

Přijel oslavit Silvestra

Do lázeňského města přijel Shirzad oslavit Silvestra z Německa, kde žije od roku 2015 se statusem žadatele o azyl. „Poblíž jedné z restaurací v úmyslu usmrtit sedmatřicetiletou ženu ji nožem třikrát bodl do hrudníku a břicha, čímž jí způsobil rozsáhlá zranění. Žena přežila jen díky včasné lékařské pomoci,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Uprchlík jde před soud za napadení a znásilnění v Karlových Varech

Krimi

O několik hodin později pak Afghánec zaútočil na 19letou dívku. „Nejprve ji ohrožoval nožem s tím, že s ní chce sex. Když se poškozená pokusila utéci, strhl ji na zem a začal rdousit, dokud neomdlela. Pak se na jejím obnaženém těle sexuálně uspokojoval až do svého vyvrcholení. Následně z místa utekl,“ stojí dále v obžalobě.

Do pátrání se tehdy zapojily desítky policistů. „Podezřelý byl dopaden ve velmi krátké době. Po zadržení nadýchal přes jedno promile alkoholu,“ uvedl už dříve karlovarský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Esmat Shirzad u soudu.

Ženu po znásilnění ještě udeřil kamenem. Sama se svlékala a já se bál, hájil se

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám